Computerspillere indsamler 13 millioner til velgørenhed ved at gennemføre spil hurtigt

Fire speedrunnere konkurrerer om at komme først i Super Mario World til SNES Illustration: Awesome Games Done Quick/Twitter
Speedrunnere slår rekord og indsamler 13 mio. kr. til forebyggelse af kræft ved at spille computerspil hurtigt.

En gruppe computerspillere formåede i sidste uge at indsamle 13 mio. kr. til forebyggelse af kræft. Det gjorde de ved at gennemføre nye og gamle spil så hurtigt som muligt og livestreame det uafbrudt i en uge.

Det foregik til eventet Awesome Games Done Quick (AGDQ) i Virginia, USA. Det var dog ikke de fremmødte, der bidrog mest til indsamlingen, men i stedet seere fra hele verden, der så gratis med på Twitch og donerede penge, mens de så deres yndlingsspil blive gennemført så hurtigt som muligt.

Speedrunning, som den måde at spille på hedder, er et YouTube- og livestreaming-fænomen, hvor spillere kæmper om at gennemføre videospil så hurtigt som overhovedet muligt.

Det kræver både overmenneskelige fingerfærdigheder samt en dyb indsigt i, hvordan spil fungerer, så man kan udnytte bugs til f.eks. at løbe hurtigere eller springe helt over store dele af spillet.

Kreativ hacking

Et af de mere underholdende spil, der blev speedrunnet, var The Elder Scrolls: Skyrim. Spillet, der kan tage mere end 32 timer at gennemføre selv hvis man ignorerer en stor del af spillets ekstraindhold, blev gennemført på bare 50 minutter.

Det lykkedes speedrunneren, der kalder sig Wall of Spain, ved f.eks. at vende sin hest på en bestemt måde og gemme spillet. Da han loader sit gemte spil, flyver han gennem spillet med så meget hastighed, at det får spillet til at crashe en gang imellem, inden han endelig får spillet gennemført.

Heste-tricket kan ses første gang i speedrunnet omkring 15:55.

Speedrunning mod kræft.

Mere end 100 forskellige spil blev speedrunnet i løbet af ugen på konsoller fra den gamle NES til Playstation 4 samt computer. I gennemsnit så 122.725 seere med på streamen, hver gang den kørte.

Nogle af spillene var låst bag fundraising-mål. Seerne skulle altså donere for at se visse af deres yndlingsspil blive gennemført og var også med i lodtrækningen af præmier, hvis de donerede.

AGDQ er et af to årlige speedrunning-arrangementer, der samler penge til forskellige velgørende formål. Det næste er Summer Games Done Quick, der løber af stablen fra d. 24 juni i år. De 13 mio. kr., den største indsamling i arrangementernes historie, gik til den amerikanske Prevent Cancer Foundation, der laver kampagner, som søger at forebygge kræft.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere