Computerspil får en dobbelt så stor bid af dansk filmstøtte

Illustration:
Computerspillene får fordoblet støtten fra Det Danske Filminstitut fra 20 til 40 millioner kroner i perioden 2015-2018.

Den nye aftale om filmstøtte er nu faldet på plads, og den er gode nyheder for danske spiludviklere. Støtten til danske computerspil bliver nemlig fordoblet fra 20 til 40 millioner kroner i perioden 2015 til 2018. Det oplyser Kulturministeriet ifølge en pressemeddelelse.

Computerspillene udgør dog stadig kun en lille del af puljen, som Det Danske Filminstitut skal fordele. I perioden er den samlede pulje ifølge aftalen nemlig 1,26 milliarder kroner. De 40 millioner er dog blot det minimumsbeløb, som Det Danske Filminstitut skal bruge på støtte til computerspil.

Det Danske Filminstitut skal desuden oprette et særligt spilkontor, som også skal være med til at opbygge et innovativt spilmiljø i Danmark i samarbejde med blandt andet Animationsværkstedet i Viborg og DADIU.

Ifølge aftalen skal støtteordningen til spil særligt styrkes i forhold til udvikling af spil til leg og læring med 'kulturelle kvaliteter'.

Aftalen pålægger også Det Danske Filminstitut at gå i dialog med Vækstfonden og andre investeringsfonde om, hvordan indsatsen bedre kan fungere i samspil med investeringsfondene, så spilprojekterne bedre kan tiltrække investeringer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jan Gronemann
 1. Folk spiller computerspil online
 2. Internetudbyderne tjener styrtende på at folk spiller computerspil online
 3. En infinitesimal fraktion af spil spillet online udviklet med filmstøtte fra det Danske Filminstitut
 4. Dansk Film fattes penge, internetudbyderne er ikke deres sociale og kulturelle ansvar vågent, gib monies now plox
 • 4
 • 1
Mikael Kristensen

Umiddelbart kunne det kulturet set godt være en god ide at støtte computerspil, så den nordiske måde at formidle historier på ikke forsvinder helt fra dette medie?

De goder eksempler at trække frem i den forbindelse er Limbo og Amnesia, der begge har fået støtte og som begge kan noget andet med deres univers end de typiske AAA titler.

Men omvendt set er der også mange gode (udenlandske) titler, der ikke har fået støtte, som er mindst lige så unikke og formstærke i deres formidling, hvis ikke mere (To The Moon, The Vanishing of Ethan Carter), så det er ikke helt sort/hvidt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere