Computerorm angriber iransk atomprogram med høj rockmusik

Forsker ved det iranske atomprogram advarer nu om en ny computerorm, der ligesom den berygtede Stuxnet angriber industristyringssystemer. Og afspiller AC/DC ved fuld volumen.

Det iranske atomprogram kan være blevet udsat for et nyt angreb fra en computerorm, der angiveligt har haft blandt andet styringssystemer fra Siemens som sit mål.

Det fremgår af en stribe e-mails, som den finske sikkerhedsekspert Mikko Hyppönen fra antivirusfirmaet F-Secure i løbet af weekenden har modtaget fra en forsker ved den iranske atomenergiorganisation, AEOI.

Oplysningerne er endnu ikke bekræftet, men den iranske forsker hævder, at computerormen både har angrebet Siemens-hardware - og afspillet høj musik med det australske rockband AC/DC.

»Ifølge en e-mail sendt fra vores it-eksperter har hackerne formentlig brugt værktøjet Metasploit. Hackerne havde adgang til vores VPN. Automationsnetværket og Siemens-hardwaren blev angrebet og lukket ned. Der blev også afspillet musik på adskillige af vores arbejdsstationer i løbet af natten ved høj volumen. Jeg mener, at det var 'Thunderstruck' med AC/DC,« skriver den iranske forsker til Mikko Hyppönen.

Hvis oplysningerne stemmer, ser der ud til at være tale om en computerorm i samme familie som den berygtede Stuxnet, der gik målrettet efter de såkaldte SCADA-systemer hos det iranske atomprogram, men siden spredte sig til blandt andet danske virksomheder som Mærsk.

Læs også: Viruskrig på to fronter: Mærsk også ramt af genvejsvirus på kontrolsystemer

Foreløbig kan Mikko Hyppönen dog ikke bekræfte andet, end at de afsendte e-mails stammer fra den iranske atomenergiorganisation.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Anonym

'Thunderstruck' med AC/DC, er jo et klassisk stykke musik. God værkstedshumor at spille det, i forbindelse med et hack :D

Det er også værd at bemærke, at VPN var kompromiteret.

  • 3
  • 0
#4 Michael Iversen

...hermed nogen flere AC/DC-forslag ifm. en eventuel gentagelse: 'Got you by the balls' 'All screwed up' 'Back in black' 'Dirty deeds done dirt cheap' 'Flick of the switch' 'Breaking the rules' 'You shook me all night long'

Der er vel 8-10 stykker mere; men det var hvad jeg lige kunne komme i tanke om :)

  • 4
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere