Computernetværk nærmer sig monopol på bitcoin-beregninger

En enkelt gruppe bitcoin-computere har i 12 timer siddet på 51 procent af regnekraften. Det undergraver sikkerheden i kryptovalutaen.

En væsentlig del af sikkerheden i bitcoin-systemet er fraværet af en centralbank, men det risikerer nu at blive undergravet, efter at et netværk af dedikerede bitcoin-computere i længere perioder har siddet på 51 procent af regnekraften. Det skriver Ars Technica.

Det er en anonym gruppe, der har samlet sig under navnet GHash, som i perioder på op til 12 timer har domineret bitcoin-systemet.

For at bekræfte nye bitcoins og holde styr på, hvilke bitcoins der er i omløb, bliver computerne i bitcoin-systemet populært sagt spurgt til råds. Problemet er, at det for bitcoins vedkommende forudsætter, at der ikke er en enkelt interessegruppe, som kontrollerer flertallet.

Flere grupper har forsøgt at opnå de 51 procent, der skal til, men det er hidtil kun lykkedes i meget korte perioder. Nu ser GHash-gruppen imidlertid ud til at være tæt på at kunne opnå dominansen i længere tid.

Problemet for GHash-gruppen vil dog være, at hvis den vælger at misbruge sin dominans, vil det undergrave selve bitcoin-systemet og dermed potentielt gøre den investering, der er lagt i blandt andet specialiseret hardware, nærmest værdiløs.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Nicolai Hansen

Det giver dig ikke magiske kræfter at få 51% af regnekræften, og alle double-spend forsøg kan ses af hele netværket, så med det samme GHash (eller andre) skulle få lyst til at prøve at misbruge deres kræfter vil de ikke kun få bitcoin community efter sig, men også alle de invenstorer som har gjort GHash muligt, samt de vil underminere dét de selv har invensteret tusindvis af dollars i.

  • 1
  • 0
#3 Michael Friis

Hver gang GHash har nærmet sig de 51% er de blevet offer for et DDoS der har sendt dem under grænsen.

Ikke at det skal være måden at begrænse deres magt men det virker umiddelbart på den korte bane indtil man finder en anden løsning.

  • 1
  • 0
#4 Povl H. Pedersen

GHash er vel ikke en anonym gruppe. Det er vel den største hosting farm på nettet med cex.io - Og de er et offentligt amerikansk selskab. Det eneste anonyme er en delmængde af brugerne - da jeg f.eks. har nogle hundrede GH/s som skyder mod dem.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere