Computergeniet bag copy/paste: Larry Tesler er død

Illustration: Yahoo! Blog / Wikimedia Commons
Takket være Larry Tesler er din arbejdsdag nemmere.

Et af computerhistoriens tidlige ikoner, Larry Tesler, er død i en alder af 74 år.

Det skriver BBC.

Han startede i Silicon Valley i starten af 1960'erne, da computere var store og besværlige at bruge, men blandt andet Larry Teslers opfindelse af kopier/klip/sæt ind-funktionerne, har gjort pc'er langt nemmere at bruge.

Verdens største leverandør af kopimaskiner, Xerox, hvor Larry Tesler arbejdede en del af sin karriere, sendte en tak og hyldest til ham på Twitter.

»Opfinderen af klip/kopier og sæt ind, find og erstat samt mere var tidligere Xerox-forsker Larry Tesler. Din arbejdsdag er nemmere takket være hans revolutionerende ideer,« tweetede Xerox og opfordrede til, at Larry Teslers liv og opfindelser hyldes.

Larry Tesler blev født i Bronx, New York i 1945 og studerede på Stanford Universitet i Californien. Her uddannede han sig i brugergrænseflade-design - altså at gøre computere mere brugervenlige. Gennem sin lange karriere har han arbejdet for en lang række af de store tech-virksomheder.

Han startede hos Xerox Palo Alto Research Center, indtil Steve Jobs kaprede ham til Apple, hvor han var i 17 år. Derudover har han i kortere perioder arbejdet for Amazon og Yahoo.

Klip/kopier/sæt ind-funktionerne baserede sig på en gammel redigeringsmetode, hvor personer fysisk klippede stykker af tekst ud og limede dem fast et andet sted. Funktionerne blev første gang en del af Apples software på 'Lisa'-computeren i 1983 og på den oprindelige Macintosh, der blev udgivet året efter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Palle Simonsen

I hvad der blev kaldt "The mother of all Demos" ...

Larry Tesler's bidrag var et stort fokus på praktisk brugervenlighed - bl.a. at man kunne lave editering inklusive cut/copy/paste uden at skifte 'mode' - se https://nomodes.com og https://dl.acm.org/doi/10.1145/2212877.2212896.

Prøv f.eks. at lave en større editeringsøvelse i 'ed', så vil du hurtigt ønske dig tilbage til en moderne editor eller sågår vi ;-)

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere