Computerfejl giver rød bølge for københavnske bilister

6 kommentarer.  Hop til debatten
En fejl i it-systemerne, som styrer lyskrydsene i København, har i tre uger ført til, at bilisterne er blevet stoppet af flere røde lys, end de burde.
7. marts 2012 kl. 10:30
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Bilister, der pendler på strækningen fra Hillerødmotorvejen til Sølvtorvet i København, har de seneste tre uger oplevet, at de skulle stoppe for flere røde lys end normalt. Det skriver DR Nyheder.

Den røde bølge skyldtes en fejl i de it-systemer, som styrer lyssignalerne på strækningen, og det har taget tre uger at finde fejlen for Peak Traffic, der står for signalerne.

»Det har været en periodisk fejl, det er derfor, den har været så svær at definere. Men det er noget, vi har været opmærksomme på de seneste uger,« siger Merethe Klint fra Peak Traffic til DR Nyheder.

Fejlen har betydet, at der var enkelte lyskryds, som ikke var synkroniseret korrekt i forhold til den 'grønne bølge, altså at bilisterne kan køre gennem de fleste lyskryds uden at stoppe for rødt, hvis de holder den hastighed, systemet er sat op til at afvikle trafikken med.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
7. marts 2012 kl. 15:15

Jeg må give Ole Iversen RET !!!!!!!!!!!!!!!!! En perodisk fejl i 3 uger "Merethe Klint fra Peak Traffic" 3 UGER !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hvad tænker man på i Peac T...... pcn, EDB siden det blev opfundet ..........

6
7. marts 2012 kl. 13:58

problemet er bare, at bilisterne har for tunge fødder. De tæsker frem for at holde stille. Sådan set meget godt, for så kan de jo nå at tale i mobiltelefon.

5
7. marts 2012 kl. 13:42

Jeg troede da, at det er helt bevidst med de røde bølger. Trafikken lider ikke under trængsel i Københavns kommune, men af røde bølger, parkering på gaden, indsnævringer, vejarbejde, opgravninger (i årevis) hastighedsbegrænsninger, der varierer uden forståelig fornuft, 40,50, 60, 70 men ingen 80 ikke et eneste sted.

4
7. marts 2012 kl. 12:05

...det er et alternativ til den nu droppede Betalingsring og er dermed klassificeret som en feature.

2
7. marts 2012 kl. 11:49

Der er den grønne bølge på 5-10km/h over hastighedsgrænsen.

1
7. marts 2012 kl. 11:25

i et program..... ?? Det ville for os bilister være lækkert om man overvejede fall-back planning. Op til 45 minutter i kø hver morgen for 1000-vis af bilister er jo ikke just en samfundsmæssig (og personlig) gevinst! Hvad med at fyre de ansvarlige og finde en kompetent erstatning?!