Computere crasher på stribe efter ny opdatering til Windows

12. marts 2021 kl. 10:316
Blå Skærm
Illustration: MitrandirLK via Wikipedia.
Blue Screen of Death dukker op efter ny Microsoft-sikkerhedsopdatering til Windows 10, når brugere forsøger at printe.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ny opdatering fra Microsoft skaber store problemer for visse Windows-brugere, som oplever 'Blue Screen of Death'-fejl (BSOD), når de bruger en printer.

Det skriver Windows Latest.

Windows 10-opdateringen KB5000802 er en automatisk sikkerhedsopdatering, så i visse tilfælde henter og installerer computeren den selv. Når brugeren forsøger at printe via Notepad, Office eller andre apps, crasher computeren fuldstændig.

Printere fra blandt andet Kyocera, Rioch, Zebra får computerne til at vise BSOD, ifølge mediet, der er blevet kontaktet af flere brugere med problemet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg har forsøgt med flere arbejdsstationer at fjerne wusa/uninstall/kb:5000802 for at løse problemet. Windows 10 2004 og 20H2 virker til at have identiske BSOD’er. Jeg har også prøvet at opdatere driverne til den seneste KX Universal Printer Driver (v.8.1.1109), men det løser ikke problemet,« fortæller en bruger til Windows Latest.

For at løse problemet foreslår mediet blandt andet, at man afinstallerer opdateringen manuelt, eller gendanner computeren til et tidligere tidspunkt.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
21. marts 2021 kl. 15:37

Vi har haft computere med tilsluttede udskriftsmekanik i 70 år, hvordan kan det her stadig være et problem ?!

Det kan det fordi nogle hardwareproducenter ikke følger anbefalingerne fra udviklerne af OS, i dette tilfælde Microsoft. Det er bemærkelsesværdigt at det kun er nogle få typer printere det er galt med.

Apple har taget det over tværs og taget al udvikling af printerdrivere hjem, så hvis nogen vil lave en printer til macOS må de vente til Apple laver en driver. Hvis Microsoft gjorde noget lignende vil de stå foran EU domstolen før de kunne nå at sige jordbærmarmelade, men det ville være en fordel for brugerne.

3
19. marts 2021 kl. 15:48

Vi har haft computere med tilsluttede udskriftsmekanik i 70 år, hvordan kan det her stadig være et problem ?!

2
19. marts 2021 kl. 15:11

Denne opdatering har givet blanke labels på dymoprintere.

Dymo's råd har været at afinstallere den seneste windows-opdatering, men nu har dymo lavet en ny version af deres software, der fungerer med den nyeste windows-opdatering.

"DYMO Software compatibility issues with Microsoft Windows Update.

The latest Windows update has caused some issues with printing from our software. Our team has been able to fix the issue of printing blank labels from our DYMO Connect and DYMO Label Software by introducing a new update. In order to run the latest software update, please open DYMO Connect, click "Help" > "Check for Updates" and download the latest version. Alternatively, you can download the newest version of our software here. In order to download the latest DYMO Label software update click here."

https://www.dymo.com/en-US/software-fix

1
12. marts 2021 kl. 11:39

.. som min gamle DBA'er på danmarks største DB2-installation sagde, da jeg som helt ny udvikler stod ved printeren, og tog imod sidevis af tabel-indhold fra min SELECT FROM.

Måske har Microsoft tænkt, at vi skal spare lidt på ressourcerne? Jeg kender folk, som stadig printer mødeindkaldelser?!