Computer-ventetid får 30 procent til at råbe og bande

Det er småt med tålmodighed med it-grej. Over halvdelen har råbt ad eller slået computeren, banket musen eller på anden måde teet sig tosset, når computeren hænger.

Lunten bliver kortere og kortere i dagens teknologi-fyldte samfund. Er der ikke en reaktion med det samme fra mobiltelefon og computer, bliver mange nu så stressede, at de reagerer voldsomt.

Det viser en ny undersøgelse, som Intel står bag. Her har man undersøgt 'timeglas-syndromet', som det er døbt af firmaet, og resultatet er tankevækkende. 51 procent af de adspurgte amerikanere svarede, at de havde reageret på en måde, der var uvant for deres personlighed, når der var uønsket ventetid fra it-udstyret.

Så når en godt tilsandet installation af Windows XP skal bruge et halvt minut på at lukke en proces, eller en hjemmeside går kold midt i bestillingen af billetter til en Metallica-koncert, tyr mange til vold mod udstyret.

En ud af syv har hamret på deres computer-mus, mens en ud af otte har slået computer og skærm. Topscoreren var råb og bandeord - der nok er mere kontroversielt i en amerikansk kontekst end i Danmark - som knap hver tredje havde reageret med.

Intel bruger undersøgelsen til at love, at man altid vil forsøge at gøre computerbrug til en god oplevelse, uden frustrerende ventetid.

Undersøgelsen er baseret på 2.100 svar på et internetspørgeskema og lever ikke op til videnskabelige krav om en repræsentativt udvalgt gruppe, oplyser Intel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Brian Simonsen

de enkelte keys på keyboarded på en laptop er p***** svære at få på igen, når de er "faldet" af. Især hvis indholdet af adrenalin i blodet er er tordnende højt ;-)

 • 0
 • 0
#4 Henrik Mikael Kristensen

Spørgsmålet er nok om ikke det er ved at være tid at studere, hvad det kræver af et operativsystem både på kernel niveau og i brugerfladen. Jeg er efterhånden træt af at forklare folk, hvorfor en PC kan køre langsom, når man skal bruge tid på at forklare processer, task managers, swapping, osv.

Apple fandt 1 løsning på iPhonen, men den duer nok ikke på desktops og større maskiner. Andre bud?

 • 0
 • 0
#5 Jesper Høgh

...have Bill Gates mistænkt for at besidde store aktieposter i medicinalfirmaer, som fremstiller beroligende medicin. For et par år siden købte jeg en MSI labtop med installeret Vista (!!!). Da følte jeg virkelig, at man tog groft pis på mig. Da jeg fandt ud af, at der var noget, der hed Ubuntu, viste det sig, at det var hurtigere at installere dette, end det var at starte Vista op (overdrivelse fremmer forståelsen). I dag bor der kun Vista på een af mine computere - og dette udelukkende til ære for mit Garmin og Microchip software.

Retfærdigvis må jeg - hvor nødigt jeg end vil - tilføje, at Vista kører betydeligt bedre på min MSI Wind Nettop end på min labtop. På trods heraf kunne jeg ikke drømme om at installere Windows på flere af mine compurere end aller højst nødvendigt.

 • 0
 • 0
#6 Claus Krarup

For mange år siden, da den første Mac kom frem, blev der produceret en lille stof/skind model af computeren. Den var så vidt jeg husker fyldt med plastkugler som en sækkestol. Den hed "Smack a Mac". Måske bør vi alle have sådan en til at afreagere på?

 • 0
 • 0
#9 Jesper Høgh

...for tidtagnings skyld startet min Vista op, og så får jeg (efter to år med dét lort), smidt i hovedet, at jeg skal aktivere skidtet. Naturligvis er alle koder smidt i skraldespanden sammen med emballagen under udpakningen af min MSI. Men MakroShuft hævder, at jeg skal enten købe en ny licens eller kontakte MSI for licensoplysninger. Jeg har taget min beslutning nu: Fuck MakroShuft - aldrig mere vil der ses et produkt derfra på mine computere.

 • 0
 • 0
#10 Thomas Hansen

I har godt hørt om windows 7 ik?

Spøg til side, er det ikke mere et spørgsmål om at lære folk at det nu engang imellem kan gå galt? Eller hvad med et kursus i folkeskolen hvor man smider dem på en rigtig god gammel computer og et dial up modem. Så kan det være at den næste generation lærer at tage den lidt med ro :p

 • 0
 • 0
#11 Henrik Pedersen

Jeg har været ude i praktik hvor jeg fik lov at ombygge en 266 MHz maskine med et gammelt modem og 64 mb ram... Det hjælper slet ikke :)

 • Jeg er normalt ikke agressiv over for mit udstyr, men en gang skulle jeg printe en skoleopgave og jeg skulle også printe et brev til post danmark så jeg kunne få min pakke udleveret. Men altså der gik printeren fuldstændig i kage, og jeg kom til at sparke den hen over gulvet så den ene side flækkede da den ramte væggen. (Den var VIREKLIG umulig. I ved, så tager den ikke papiret, så tager den hele stakken osv.)

 • Moralen i dette er dog at den virkede perfekt efter den røg ind i væggen en tur xD

 • 0
 • 0
#13 Jesper Høgh

...og dét er hermed effektueret. Nu er ingen af mine computere inficeret med MakroShuft produkter.

For nogle år siden havde jeg en pc, som jeg havde købt med installeret Win2000. Det var en stand-alone, som dog fik installeret en masse sw downloaded fra nettet. Jeg havde ingen installations/recovery cd, men alligevel lykkedes det denne pc at køre i mere end 4 år uden nævneværdige problemer.

Så kom ikke her og sige, at jeg kun har negative ting at sige om MakroShuft! Desværre er så de positive ting, jeg kan sige, for størstepartens vedkommende i datid.

 • 0
 • 0
#14 Jesper Høgh

citat: Problemerne skyldes sjældent hardware af Leif Petersen, 21. august 2010 11:54

De skyldes oftere de bløde hoveder, der har lagt en masse java ind i hjemmesiderne. /citat

Dér rammer du noget centralt! Hele Server/Client konceptet undergraves af den tiltagende outsourcing af processorkraft fra serverne til klienterne. Det kan i nogle situationer være relevant, at lade kode afvikle på klienten, men det vi ser mest er desværre, at klienten skal bruge processor på at downloade diverse reklamer og connecte til diverse trackere. Det svarer lidt til det, som Bilka har indført: At du nu kan betjene dig selv, ved selv at scanne dine varer - een kasseekspedient kan nu klare ti kasser på en gang.

Det optimale måtte være, at der i en HTTP request sendes oplysning om klientens processer-mæssige formåen, og at serveren så på dette grundlag beslutter hvor meget kode der kan lægges ud til klienten.

 • 0
 • 0
#17 Jørgen Henningsen

Drop den sløve software og hold dig til ting som fungere. Det kan ikke betale sig at bande over dårlig software når der er så meget lækker software derude, som man bare kan bruge i stedet. Når man så kan hente det meste kvit og frit og helt lovligt, så er det simpelthen bare at komme i gang.

 • 0
 • 0
#18 Morten Juhl-Johansen Zölde-Fejér

For mig er det altid bestemte problemer, der irriterer mig - og fordi det virker, som om de kører ring, går det mig ekstra på nerverne. Det er for eksempel når Flash tilkæmper sig kontrollen over en hjemmeside, så jeg ikke kan gøre noget som helst med browseren; I det hele taget browsere, der hænger. Men jeg har nu ikke så mange problemer med ting, der hænger. Tilfældige crashes er værre. Scribus har for eksempel givet mig hovedpine fra tid til anden, og på det seneste har jeg haft problemer med KDE-programmer, der bliver ustabile i min Xfce.

 • 0
 • 0
#19 Anonym

For nogle år siden havde jeg en pc, som jeg havde købt med installeret Win2000. Det var en stand-alone, som dog fik installeret en masse sw downloaded fra nettet. Jeg havde ingen installations/recovery cd, men alligevel lykkedes det denne pc at køre i mere end 4 år uden nævneværdige problemer.

Velkommen i klubben.

Jeg har selv en nok snart 10 år gammel 'kværn' med Win2K.

Der eksisterer det mystiske 'fænomen', at den aldrig er blevet langsommere, ej heller slidt.

Genstart er et ukendt begreb, ligeledes re-installation.

At folk ikke kan holde 'buret rent' er vel ikke SW producenternes skyld.

 • 0
 • 0
#20 Joachim Michaelis

Min Windows 2000 installation nægter også at dø - og jeg plejer ellers at slide Windows NT4 og XP ned ret hurtigt.

Men jo, jeg har skam råbt af langsomme computere. Windows 95/98 gjorde mig hæs i den meget meget korte periode, jeg holdt til det.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere