Computer-musens opfinder er død 91 år gammel

1 kommentar.  Hop til debatten
Computer-musens opfinder er død 91 år gammel
Illustration: Wikipedia.
Allerede i 1963 opfandt ingeniøren Bill English musen, som skulle bruges til tekstredigering.
4. august 2020 kl. 10:10
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Musen har ændret sig en del, siden den første gang i 1965 blev introduceret i ”Computer-Aided Display Control”, og i dag har mange af dem mistet halen eller er blevet indbygget i selve computeren. Nu er opfinderen, Bill English, død 91 år gammel. Det skriver BBC.

Allerede tilbage i 1963 begyndte Bill English at eksperimentere med en idé, der blev givet til ham af kollegaen Doug Engelbart.

Den første udgave var en brun trækasse med en enkelt knap, under den var to hjul med 90 graders vinkel, som kunne registrere lodrette og vandrette bevægelser. Musen skulle kunne vælge bogstaver og ord i en tekstredigeringssoftware. Musen blev fremvist offentligt for første gang i 1968 med blandt andet en ’copy-paste ’-funktion.

English før Jobs

Fremvisningen har senere fået navnet ’Mother of all demos’, og bliver betragtet som et skelsættende øjeblik i computerens historie. Og fremvisningen minder da i høj grad også om noget af det, man ser mange af de store virksomheder lave, når de i dag introducerer nye produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Musen blev først rigtig udbredt i slutningen af 80’erne, hvor både Xerox og Apple havde været med til at drive udviklingen fremad. Bill English fik da også job hos Xerox i 1971.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger