Computer-musens opfinder er død 91 år gammel

Illustration: Wikipedia
Allerede i 1963 opfandt ingeniøren Bill English musen, som skulle bruges til tekstredigering.

Musen har ændret sig en del, siden den første gang i 1965 blev introduceret i ”Computer-Aided Display Control”, og i dag har mange af dem mistet halen eller er blevet indbygget i selve computeren. Nu er opfinderen, Bill English, død 91 år gammel. Det skriver BBC.

Allerede tilbage i 1963 begyndte Bill English at eksperimentere med en idé, der blev givet til ham af kollegaen Doug Engelbart.

Læs også: RIP John Conway

Den første udgave var en brun trækasse med en enkelt knap, under den var to hjul med 90 graders vinkel, som kunne registrere lodrette og vandrette bevægelser. Musen skulle kunne vælge bogstaver og ord i en tekstredigeringssoftware. Musen blev fremvist offentligt for første gang i 1968 med blandt andet en ’copy-paste ’-funktion.

English før Jobs

Fremvisningen har senere fået navnet ’Mother of all demos’, og bliver betragtet som et skelsættende øjeblik i computerens historie. Og fremvisningen minder da i høj grad også om noget af det, man ser mange af de store virksomheder lave, når de i dag introducerer nye produkter.

Læs også: Forsker finder sårbarheder i Logitech-dongles: Muligt at opsnappe tastetryk

Musen blev først rigtig udbredt i slutningen af 80’erne, hvor både Xerox og Apple havde været med til at drive udviklingen fremad. Bill English fik da også job hos Xerox i 1971.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere