Computer blev verdens bedste Go-spiller på tre dage – uden historiske spildata

Kunstig intelligens kan nu alene ved hjælp af et spils regler, og uden historiske data, blive bedre end noget menneske til verdens mest komplicerede spil. Gennembruddet kan bruges til at brede kunstig intelligens ud.

En nye version af Googles computerspiller, døbt AlphaGo Zero, er ikke bare en langt bedre Go-spiller end sin forgænger – den har også lært sig alle strategier helt selv.

I løbet af tre dage, hvor computeren selv afprøvede forskellige måder at spille på, blev den bedre end alle menneskelige spillere. Det skriver The Guardian ifølge finans.dk.

For få år siden kunne computere alene opnå amatør-niveau i Go, men det har Google altså ændret på.

I begyndelsen spillede AlphaGo Zero ifølge beretningerne virkelig dårligt, men lærte i løbet af det første døgn meget komplicerede strategier.

Faktisk kom computeren op med nye måder at spille på, som de menneskelige topspillere nu studerer.

Computeren fik således kun reglerne at vide - ingen data fra tidligere spil - og måtte selv finde ud af resten.

Udviklingen af kunstig intelligens har med andre ord ført til, at den kan præstere de bedst mulige løsninger uden hjælp fra historiske data, og dermed kan Google sætte teknologien i sving med helt andre udfordringer end i dag.

Samtidig undgår man, at computeren mest af alt efterligner det, et menneske har gjort tidligere.

Læs også på Ingeniøren: AlphaGo beviser: Kunstig intelligens bliver bedre uden ekspertviden fra mennesker

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Christian Lynbech

Jeg ville ønske at Occams Ragekniv (https://en.wikipedia.org/wiki/Occam%27s_razor) var en central del af pensum for alle der beskæftiger sig med journalistik.

Enten har vi, som artiklen anfører, oplevet et helt utroligt gennembrud for AI eller også er det bare ikke nær så svært at lære en computer at spille go som vi troede. Jeg tror ikke William of Ockham villet have været i tvivl om hvilken forklaring der skulle satses på.

Som med Comlubus' berømte æg, er det jo ikke givet at noget nødvendigvist er svært, bare fordi man ikke kan finde ud af at løse det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere