USA kan lægge din virksomheds .com-domæne ned, hvis du overtræder amerikansk lov

En canadisk hjemmeside er lukket ned for at bryde amerikansk lovgivning - selv om hverken virksomhed eller server befandt sig i USA.

For nyligt blev siden Bodog.com beslaglagt af amerikanske myndigheder for at tilbyde ulovlige sportsvæddemål. Det overraskende i sagen er, at det var en amerikansk domstol, som beordrede lukningen, selvom hjemmesiden er canadisk og overholder de lokale love. Det skriver Wired.

Domænet var registreret hos en canadisk domæne-registrator, som er underleverandør til det amerikanske VeriSign. VeriSign administrerer alle .com, .net, .cc, .tv og .name domæner. Derfor er alle hjemmesider på de domæner reelt underlagt amerikansk lovgivning.

En talsmand fra U.S. Immigration and Customs Enforcement udtaler til Wired, at det ikke er første gang, at en amerikansk domstol har beslaglagt domæner registreret i udlandet. Over 750 domæner er blevet beslaglagt, hvor de fleste er registreret i andre lande.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jimmy Frydkær Dürr

Velkommen til Orson USA Verdensordnen.

Vi er efterhånden kommet dertil, hvor det er et par hundrede griske jødiske familier, som sidder på magten verden over. Og, som tiden går, forstår jeg tydeligere og tydeligere hvorfor russerne var så kontante overfor USA. Måske så de det, vi i dag ser, allerede den gang.

Så vidt jeg kan se, så er det lykkes USA at få fjernet ikke så få handels-barrierer imod den øvrige verden. Disse barrierer er KUN ophævet for USA, alle andre bliver mødt af en mur af sanktioner på snart sagt alt. Tidligere truede USA alt og alle med deres A-våben. I dag får de dommerne i staterne til at påstå krænkelse af dette og hint. Jo, mine Herre og Damer, Patchwork-tæppet USA har i den grad opnået verdens-herredømme. Tilbage står så blot at ønske at magthaverne derovre også får noget mellem ørerne.

  • 3
  • 15
#2 Anonym

Det er NU man skal op af stolen og protesterer mod noget.

At hidse sig op over SOPA eller ACTA, har ingen betydning i det spil, de regler gælder også for USA.

Som det er nu, så er enhver underlagt en mere eller mindre retfærdig dom, i USA. Er der nogen i USA der kan have interesse i at nedlægge dit domæne ? Så er det en mulighed, som du bør overveje at beskytte dig imod.

Det ER allerede sådan, vi behøver ikke overveje om det er et "tænkt scenarie", for det er det ikke.

Velkommen til den fagre nye Digitale Verden.

  • 2
  • 0
#5 Knud Larsen

Den er da helt gal. Vi bliver oversvømmet af spammail afsendt fra .com, det bliver der ikke gjort noget ved?

USA overskrider efterhånden mange internationale aftaler. Såsom opsnapning af betalinger mellem personer/lande uden for USA. Hvornår skrider EU ind over for dette magtmisbrug?

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere