Version2's sommertour er nået til vejs ende. Dette års opløb foregår på Industriparken i Ballerup, der må gøre det ud for den danske it-verdens svar på Champs Elysees.
Her ligger colocation-udbyderen Interxion, der som rosinen i pølseenden svarer på spørgsmål fra webbureauet HTML24.
Hvordan står I, i forhold til net neutralitet?
»Interxions forretningsmodel bygger på neutralitet – både i forhold til cloud, men i særdeleshed i forhold til konnektivitet (carrier-neutralitet). At Interxion er carrier-neutral betyder netop, at vores kunder frit kan vælge mellem internetforbindelser fra alle teleoperatører i datacenteret – de kan dermed vælge den forbindelse, der bedst understøtter deres forretning og behov. Denne valgfrihed og lige adgang til mere end 30 forskellige teleoperatører, mener vi i sig selv bidrager til, at netværket kan forblive neutralt. Interxion samarbejder også tæt med Internet Exchanges over hele Europa og tilbyder i alt forbindelse til 19 internet eXchanges i vores datacentre. Hos Interxion i Ballerup er der således mulighed for at udveksle trafik både gennem DIX og COPHIX. Når det derimod kommer til selve prioriteringen af internettrafikken (net neutralitet) er det ikke noget, vi har indflydelse på, da vi hverken udbyder eller driver internetforbindelser.«
Efter de seneste lækager omkring NSA overvågning, ser i så et større behov for cloud løsninger placeret i samme land som kunden?
»Ja, absolut. Spørgsmålet har været drøftet længe inden NSA debatten, og vi forudser, at emnet vil blive ved med at være relevant mange år ud i fremtiden. Hvor, hvordan og hvorfor man lagrer data vil uden tvivl være et vigtigt tema i fremtiden ud fra flere perspektiver som integritet og sikkerhed, men også i forhold til at sikre hurtig og pålidelig adgang til data.«
Hvordan håndterer I fysisk sikkerhed? Hvilken sikkerhedsopsætning bruger I, så folk ikke kan få fysisk adgang til jeres servere?
»Vores datacentre er designet, så vi bygger et rigtigt hus inde i en bygning. Det giver dobbelt skalsikring, hvis den ydre bygning skulle blive ramt af en utæt loftplade eller lignende. Derudover har vi sikkerhedsvagter 24/7 og overvågningskameraer. Alle bygningsområder er sikret med alarmsystemer, så ingen kommer ind eller ud af datacentret uden at identificere sig selv. Det vil sige, at alle gæster tjekkes op imod kundedefinerede adgangslister – disse adgangslister til eget kundeområde kan kunderne bl.a. definere gennem vores online kundeportal – f.eks. kan de give adgang til en tekniker i deres eget rum i et bestemt tidsrum. Derudover inkluderer vores sikkerhedssystem kortlæsere kombineret med biometriske læsere og personsluser.«
Denne artikel er en del af Version2's sommertour, hvor vi flytter redaktionen ud til en stribe danske it-firmaer. Se hele tour-kalenderen

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.