Coding Pirates får 380.000 kroner til nyt kode-eksperiment i København

Illustration: Kristoffer Rath Hansen, Coding Pirates
Det er Folkeoplysningsudvalget i Københavns Kommune, der har fundet pengeposen frem. Til en start er der betalt et års husleje.

Med et nyt klubhus i Valby i København håber Coding Pirates at kunne fastholde børn og unge længere. Den nuværende struktur, hvor børnene mødes en dag om ugen for at blive introduceret til programmering og andre digitale aspekter, har nemlig sine udfordringer.

Det skriver Coding Pirates selv i en pressemeddelelse.

»Idéen om at starte et klubhus udsprang af en udfordring, der er velkendt i hele foreningslivet: Det er svært at holde fast i børnene, når de bliver ældre, og lektier, fester og samvær med venner begynder at fylde mere i deres hverdag,« skriver foreningen.

Klubhuset skal bryde den ugentlige ramme, der ellers er udgangspunktet de mere end 50 steder rundt omkring i landet, hvor børn og unge de seneste år har mødtes for at blive introduceret til den digitale verden.

Et eksperiment

Coding Pirates omtaler selv tiltaget som et eksperiment, og det finansieres af Folkeoplysningsudvalget i Københavns Kommune. Til en start er der betalt for et års husleje i Valby Kulturhus.

»Klubhuset vil have åbent på flere forskellige tidspunkter, som regel sen eftermiddag og aften, hvor man kan komme og gå, som det passer til ens hverdag, og er et eksperiment, som bestyrelsen i Coding Pirates København håber på vil blive en succes,« står der i pressemeddelelsen, hvori der også opfordres til at kigge forbi klubhuset til en gratis åbningsreception:

»Selvom de frivillige allerede er rykket ind, og klubhuset så småt har været taget i brug i løbet af december, åbner Klubhuset officielt d. 12. januar, hvor alle nysgerrige er inviteret til åbent hus. Receptionen begynder kl. 11:30 med afsløring af klubhusets navn, lidt spise og drikke og åbningstale, og der vil efterfølgende være mulighed for at kigge sig omkring og sætte sit helt eget præg på klubhuset.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere