Cloududbyder under beskydning: tolv-dobler prisen med måneds varsel

15. april 2016 kl. 14:145
Kunder revser britiske Monster Cloud efter annoncering af gigantisk prisstigning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En lang række utilfredse kunder føler sig snydt af den britiske cloududbyder Monster Cloud. Kunder, der købte ubegrænset plads i skyen for omkring 470 kroner for et år, må nu punge ud med 3370 kroner - for en enkelt Terabyte.

Det skriver The Register.

Prisstigningen træder i kraft allerede i midten af næste måned, og de nuværende kunder har altså omkring 30 dage til at finde pengene - eller en alternativ sky.

»Jeg gik i starten ud fra, at min eksisterende tjeneste, som jeg har betalt for indtil februar 2017, i det mindste ville indeholde en TB efter de nye ændringer. Men det er ikke tilfældet,« fortæller en anonym Monster Cloud-kunde til det britiske medie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I stedet har kunden fået at vide, at han fra nu af skal betale den nye pris på 30 pund om måneden, hvis ikke han vil suspenderes fra monster-skyen.

Twitter har Monster Cloud lige nu travlt med at svare de sure kunder. Selskabet forklarer blandt andet, at selvom man betaler for et år, så kører tjenesten fra måned til måned. Derfor kan prisen hæves på månedsbasis jævnfør vilkårene i aftalen.

I en meddelelse forklarer Monster Cloud, at prisstigningen rammer kunder der kom til meget tidligt i selskabets historie - og som sådan skal være glade for, at de i lang tid har haft en god pris. Ikke desto mindre tilbød selskabet så sent som i januar en pris, som er tolv gang mindre end den, der gælder fra den 14. maj.

--

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
16. april 2016 kl. 10:36

Jeg har også en computer der er ved at blive slettet fra Crashplans familie pakke (jeg har en 10 bruger licens). Computeren eksisterer dog ikke fysisk mere, men jeg har klonet de drev der var i computeren, og de images indgår nu i backuppen på en af mine maskiner.

Hvis man har behov for at gemme et snapshot af en computer, så vil jeg mene at man mere skal kigge efter arkiv løsninger som Amazon glacier eller Googles tilsvarende produkter. Der er det til for relativ få penge at gemme arkiver - det bliver først dyrt når man skal lave en stor restore af data.

Backblaze.com er også kommet med en ny bucket løsning B2, som er billigere end Amazon Glacier, men det er stadig i beta, så jeg ville nok ikke satse på det endnu.

3
15. april 2016 kl. 18:01

Hvis det er plads (til backup), så køre Amazom med en pris på onkring 350-400,- kr. årligt for ubegræsnet plads.

Ellers hubiC, de har sat prisen ned, og koster nu kun 35 kr. måneden for 10 Tb.

Men der er nogen begræsninger, de er begge til langsomt backup/recovery, ikke som NAS, Dropboks eller streming.

Men stadig langt billigere end NAS, når man tænker på at HD skal skiftes efter 1-3 år i drift, eller der så skal klonnes/RAID eller ligende som også koster Harddiske. Men en NAS på 10Tb med spejling til hubiC er måske en god ide, også billigt, da der så ikke skal tænkes på backup af denne.

2
15. april 2016 kl. 15:22

Så lav en "gør det selv sky", din helt egen sky

Find en person der er interesseret i en lignende løsning

Anskaf f.eks 2 x Synology NAS, de er nemme at konfigurere og det er imponerende hvad man kan lave af løsninger - supporten er imponererende og kvaliteten af software ligeså - er det for dyrt så er der freenas, owncloud eller andre gratis løsninger, men det koster så en masse tid og hardware...

Det er på sigt det billigste, og du slipper for limits, løbende abonnementer, kryptiske mails med en masse jura osv.

1
15. april 2016 kl. 14:52

Endnu et eksempel på, at man altså ikke kan stole på skyen. Den virker som regel, men ikke altid.

Fra min egen verden fik jeg i sidste uge slettet backups af nogle computere fra CrashPlan. Her kan man have ubegrænset plads og jeg har familiepakken der tillader op til 8 computere. For nogle år siden indførte de en politik om, at hvis en computer havde været inaktiv i mere end 6 måneder kunne de slette den.

Denne ændring blev kommunikeret den sædvanlige juridiske strøm af ændringer i brugervilkår, og jeg opdagede intet. De skrev heller intet i den ugentlige backup-status, hvor der bl.a. står at computerene ikke har været tændt længe.

Pludselig kom en brugbar mail, hvor der stod at nu ville de håndhæve det om 5 dage. Uheldigvis havnede den i mit spamfilter og ca. 7 dage senere blev det effektueret.

Det jeg har lært er, at min offsite backup kan forsvinde på én måde mere. Ikke kun hvis CrashPlan går konkurs, mister mine data ol. Hvis svensken kommer igen og jeg må flygte ned gennem Europa, er det ikke nok at have betalt 5 år ud i fremtiden. Det samme gælder hvis jeg bliver passende meget syg mm.

Parallelt med artiklen, kan vi nok også lære, at intet er ubegrænset. Selv når det bliver solgt sådan, bliver der på forskellig vis sneget nogle "men" ind.

Mit problem er nu, at jeg på sigt skal finde en mere sikker backupløsning. Med 4 TB data er Amazon og andre pris pr. GB desværre utroligt meget dyerer end de "ubegrænsede".