Cloudkrigen spidser til: Oracle investerer massivt i teknologi og hyrer 1400 nye cloudfolk i EMEA

AWS er storebror på cloudmarkedet med langt de største computerressourcer - men konkurrenterne giver ikke op på det stigende marked

Oracle har netop annonceret en massiv rekruttering på 1.400 nye cloud sales professionals.

Rekrutteringen skal foregå i EMEA-regionen: Europa, Mellemøsten og Afrika og målet er at øge Oracles markedsandel i regionen.

De nye Oracle folk skal arbejde på seks lokationer: Amsterdam, Cairo, Málaga, Dubai, Dublin, og Prag. De tre sidste er kontorer, der åbner i år.

Teknologisk har Oracle besluttet at gennemføre en 'multi-milliard dollar' investering i at udvikle 'den mest komplette portefølje af cloud-tjenester.' Oracles cloud-teknologier omfatter både it-infrastruktur og forretningsapplikationer, som der i dag findes mere end 600 forskellige af.

Også i forhold til selskabets udmeldinger er Oracle helt fremme i skoen.

Datalog og senior vice president for cloud development hos Oracle Peter Magnusson har i pressen skærpet den verbale krig mellem de store cloud-udbydere:

Amazon Web Services tilbyder efter hans mening ikke løsninger, som kan kaldes enterprise cloud computing, altså cloud til erhvervslivet, siger han i et interview med Fortune.

AWS tager stikket med 14 mia. kr. i omsætning - på ét kvartal

Det er ikke overraskende, at alle våben benyttes i den knivskarpe konkurrence mellem de store leverandører på cloud: Microsoft, Amazon, Google, IBM og Oracle.

AWS er langt den største udbyder med en omsætning alene i 14 mia. kroner i seneste kvartal og opfattes mange steder som en kolos, når de går ind i et land.

Den position dokumenteres også af rent teknologiske fakta: Sidste år skønnede Gartner, at AWS havde ti gange større computerressourcer til rådighed end 14 af selskabets cloud-konkurrenter tilsammen.

I Norden har AWS etableret sig i Stockholm og Helsinki og har kunder som Nokia, Ericsson and Telenor Digital.

Men Oracle er for sent ude, mener kritikere, hvis de vil øge deres markedsandel. Fortalere mener, at udviklingen inden for cloudservices stadig er i sin vorden.

Oracle-chefen bruger det som argument, at Oracle allerede har fat i det tunge erhvervsssegment og at systemudviklerne er nødt til at overveje samspillet mellem forretningssystemer og cloud:

»Min konklusion er det er nemmere at tilføje cloudteknologi til en leverandør af forretningsapplikationer (som Oracle gør det, red.) end at tilføje forretningsapplikationer til en cloudleverandør,« sagde han med slet skjult henvisning til at AWS som udgangspunkt er en cloudleverandør.

AWSs hovedsamarbejdspartner på app-siden er tyske SAP, men både Microsofts apps og Oracles apps og databaser kan migreres over på AWS.

'Amazon er BtC'

Desuden ser Peter Magnusson primært Amazon og Google som stærke inden for BtC-rettede virksomheder som Twitter og Snapchat.

Mens Microsoft ifølge ham er mere rettet mod det tunge erhvervsliv med Microsoft Dynamics, Office 365 og Power BI i et segment. Og derfor er opfatter Oracle Microsoft som den nærmeste konkurrent.

»Microsoft og Oracle vil opdele BTB-markedet 60/40. Spørgsmålet er hvem der får de 60 procent.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (1)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017