Gratis beskyttelse fra Cloudflare: DDoS-angreb vil være noget, man læser om i historiebøger

Cloudflare giver alle deres brugere gratis DDoS-beskyttelse uanset størrelsen af angrebet. Bare du ikke er nazist.

Netværksvagthunden Cloudflare tilbyder nu gratis beskyttelse mod DDoS-angreb uanset størrelse for alle deres kunder. Også dem, der ikke er betalende brugere.

»Vi kan absorbere alt, som internettet kaster mod os. DDoS-angreb vil være noget, man kun læser om i historiebøgerne,« siger Cloudflares topdirektør, Matthew Prince, til Motherboard.

Cloudflare garanterer på deres hjemmeside beskyttelse mod angreb målrettet UDP- og ICMP-protokollerne, SYN/ACK samt Layer 7-angreb og DNS- og NTP-amplifikation.

Eftersom DDoS-angreb konstant udvikler sig og udnytter nye metoder og teknologier, såsom pulse wave-teknikken, kan man dog ikke erklære DDoS for død, selvom flere nu får adgang til beskyttelse mod angrebene.

Læs også: Ny 'pulse wave' DDoS-teknik gør det svært at afværge angreb

Antallet af DDoS-angreb på mere end 100 Gbps steg med 140 procent fra 2015 til 2016 ifølge en Akamai-rapport, og et botnet af sårbare IoT-dimser nåede i 2016 en rekord-kapacitet på over 1 terabit trafik i sekundet mod en fransk webhost.

I Danmark blev den danske journalist Karina Muriel Mimouns hjemmeside lagt ned af et DDoS-angreb, efter hun skrev et kritisk indlæg om Facebook-gruppen Offensimentum for et par uger siden.

Journalister som Mimoun, der ikke har resurser eller erfaring til at beskytte sig, kan nu beskytte sig gratis, mens man nok ikke kan forvente meget, hvis man driver en nynazistisk publikation. Cloudflare ekskluderede nemlig det hadspredende medie The Daily Stormer fra deres service tidligere på året.

Læs også: Techfirmaer går i clinch med højreekstremister: »Er det i dag internettet dør?«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Baldur Norddahl

Stort set alle sider som sælger DDoS angreb er kunder hos Cloudflare. Det skyldes at den type folk gerne angriber konkurrenterne. Cloudflare insistere på at de blot beskytter ytringsfriheden når de beskytter DDoS bagmændene imod hinanden. Vi er nogle der synes det snarer ligner at de sørger for et velfungerende marked for DDoS beskyttelse.

Det er ikke en grundløs beskyldning. Prøv at søge på det, det er meget veldokumenteret.

Log ind eller Opret konto for at kommentere