Cloud services i Norden er vokset med 25 pct. på et år

21. maj 2015 kl. 16:161
Markedet for cloud computing i Norden passerede i 2014 en milliard euro, viser nye tal fra IDC.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I 2014 øgede nordiske virksomheder og offentlige organisationer deres køb af public cloud services til en milliard euro, svarende til 7,45 milliarder danske kroner. Det viser en opgørelse fra analysevirksomheden IDC.

Dermed er er der tale om en samlet stigning på 26 pct. i forhold til 2013 inden for områderne infrastructure-as-a-service, platform-as-a-service og software-as-a-service, oplyser IDC i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

IDC forventer, at markedet de kommende år vil vokse 20-25 pct. og at virksomheder og organisationer i Norden i 2018 samlet set vil bruge 2,5 mia. euro på førnævnte cloud-services.

Derudover forventer IDC, at virksomheder og organisationer vil bruge betragtelige beløb på blandt andet relaterede konsulenttjenester og integration.

Tallene fra IDC bygger på interviews med mere end 360 beslutningstagere inden for ICT-området i nordiske organisationer med 10 eller flere ansatte i perioden september til oktober 2014.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. maj 2015 kl. 20:03

..men behovet er nok ikke steget, det er jo nok 'bare' kunderne som - af forskellige grunde - har valgt deres leverandør tættere på.

K