Clinton-rådgiver søgte angiveligt om hjælp til at skjule mails på Reddit

I 2014 bad en person Reddit om hjælp til at skjule nogle e-mails fra en, han beskrev som en ‘very VIP’. Meget tyder nu på, at den vigtige person, der skulle have gemt sin mailadresse af vejen, var Hillary Clinton.

Føljetonen om Hillary Clintons e-mails har fået et nyt kapitel, og denne gang et af de mere kuriøse af slagsen.

Meget tyder nemlig på, at Clintons personlige it-rådgiver, en mand ved navn Paul Combetta, i 2014 spurgte Reddit til råds om, hvordan man skjuler en mailadresse i afsenderfeltet på alle mails, der sendes fra kontoen.

Læs også: FBI har fundet 15.000 Clinton-mails, der modbeviser hendes historie

Det skriver blandt andet Vice Motherboard.

»Jeg står muligvis over for en meget interessant situation, hvor jeg er nødt til at fjerne en VIP’s (MEGET VIP) e-mailadresse fra en masse gemte e-mails, som jeg har,« lød det i opslaget fra en bruger ved navn Stonetear.

»I bund og grund vil de ikke have VIP’ens e-mailadresse eksponeret for nogen, og de vil være i stand til at enten fjerne eller erstatte e-mail-adressen i til/fra-feltet i alle mails, vi sender ud,« lød det videre.

Det originale Reddit-opslag af Stonetear, som spørger om hjælp til at skjule e-mailadressen fra en VIP, inden det blev fjernet. Illustration: Vice Motherboard

Navnet Stonetear linkes kraftigt til Hillary Clintons personlige it-rådgiver, Paul Combetta. Selvom hverken han eller andre i Clinton-administrationen har bekræftet det, peger flere ting nemlig på Combetta som manden bag aliasset.

Vice Motherboard forklarer, at en hjemmeside, som publicerer filer til computerspillet 'Betrayal at Krondor', lister Paul Combettas e-mail som stonetear@gmail.com. I et opslag fra 2011 signerer Stonetear med navnet ‘Paul’, og i 2002 fortæller Stonetear på Slashdot, at han har kontrakt med en statslig myndighed.

Læs også: FBI kritiserer ”ekstrem skødesløs” håndtering af Hillary Clintons private server

Derudover, skriver Vice Motherboard, er profilbilledet, der flankerer Stonetears Gmail-konto, et billede, der grangiveligt ligner Paul Combetta.

Kontaktinformationerne på stonetear@gmail.com. Billedet ligner i høj grad Hillary Clintons personlige it-rådgiver, Paul Combetta. Illustration: Vice Motherboard

Opslaget på Reddit stammer fra 24. juli 2014 og blev dermed oprettet adskillige måneder inden, sagen om Hillary Clintons skødesløse brug af en privat e-mailkonto første gang blev udrullet i New York Times i marts 2015. Stonetears Reddit-opslag forsvandt i mandags efter at have tiltrukket sig en del opmærksomhed. Opslaget er dog blevet gemt og screenshottet af flere Reddit-brugere.

Læs også: Clintons mail-domæne fik først kryptering efter flere måneder

Det er muligt, at Stonetear ikke er Paul Combetta, og at den ‘Very VIP’, han omtaler i opslaget, ikke er Hillary Clinton, men som Motherboard pointerer, er det yderligere mistænkeligt, at opslaget bliver fjernet i det øjeblik, det begynder at tiltrække sig opmærksomhed.

Motherboard forsøgte at kontakte både Paul Combetta personligt og gennem Clinton-administrationen. Henvendelserne er ikke blevet besvaret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Henrik Madsen

Du har stadigvæk ikke forstået at når man er en af de gode democrats, så er der intet der er et problem.

Var det derimod de onde Republican's med Donald Trump, som havde gjort noget lignende, så er der HELT andre spilleregler og så er selv småting for dårligt.

Vi så det jo selv herhjemme, dengang det ikke var et problem at Helle Thorning havde skrevet løgn på sin selvangivelse og scoret 150.000 og at hendes mand som ejede hus i Danmark samt havde dansk kone og 2 børn, ikke skulle betale SKAT.

Det skulle lige have været en eller anden rigmand som havde opført sig sådan, så ville de moralske opkast mod denne kapitalist ingen ende have taget.

 • 4
 • 2
Kenn Nielsen

Vi så det jo selv herhjemme, dengang det ikke var et problem at Helle Thorning havde skrevet løgn på sin selvangivelse og scoret 150.000 og at hendes mand som ejede hus i Danmark samt havde dansk kone og 2 børn, ikke skulle betale SKAT.

Det skulle lige have været en eller anden rigmand som havde opført sig sådan, så ville de moralske opkast mod denne kapitalist ingen ende have taget.

Korrekt, men vi må jo huske på at når mennesker har besluttet sig for at stemme på Helle Thorning - eller Vestagers identitetsudviskende radikaler - fordi de er indbegrebet af uselvisk godhed , så er det fordi de skal personificere vælgerens opfattelse af sit eget retfærdige og halvnaive menneskesyn.

Når så de sørgelige facts bliver tværet rundt i ansigtet på disse 'stakkels retfærdige' sympatisører, så føler de straks det er deres integritet som bliver beklikket, hvad slet ikke er tilfældet.

Derfor 'går klappen ned' og de 'stakkels retfærdige' begynder at acceptere at der er forskel på deres gode idol og andres gode idol. Og derfor er det åbenlyst at deres integritet er ikke-eksisterende.

/lommefilosofi

K

 • 2
 • 1
Henrik Madsen

Derfor 'går klappen ned' og de 'stakkels retfærdige' begynder at acceptere at der er forskel på deres gode idol og andres gode idol. Og derfor er det åbenlyst at deres integritet er ikke-eksisterende.

Helt enig og fantastisk godt formuleret.

Jeg kommer ALDRIG til at forstå den grad af hykleri der skal til for at kunne harcelere mod firmaer som betaler den skat de skal ifølge loven men så alligevel bliver skoset fordi de, efter visse personers moralske kodeks, ikke betaler "nok".

At tænke sig at rød blok seriøst var ude med et forslag om at lave en statslig hjemmeside hvor alle de firmaer, der godtnok overholdt alle regler, men ikke efter socialistisk målestok betalte "nok", samtidigt med at man med næb og kløer forsvarede Helle og hendes mand med fraser som "Sagen er forældet" og "SKAT har jo afgjort at han ikke skal betale SKAT i Danmark"

Det mest grinagtige var jo at var socialisterne ikke tilfreds med den skattebetaling de firmaer præsterede (Indenfor lovens grænser) så havde de magten og flertallet til at lave loven om.

Men i stedet for at lave loven om og på den måde tvinge firmaerne til at betale mere i SKAT, så valgte man at forsøge at udskamme dem til at betale mere ved at antyde at de var amoralske.

Jeg har flere gange debatteret med folk der seriøst mente at det var en god ide, men ikke én af dem kunne jeg få til, frivilligt at droppe at trække renteudgifter eller kørselsfradrag fra. Som en sagde "Jeg følger jo loven".

Ikke engang han, kunne se det komiske i at han mente at firmaer som følger loven, skulle i en offentlig digital gabestok, mens han ikke skulle fordi han jo "fulgte loven".

Der findes desværre folk der er SÅ faktaresistente og SÅ meget ude af stand til at tænke logisk.

 • 2
 • 1
Frithiof Andreas Jensen

Der findes desværre folk der er SÅ faktaresistente og SÅ meget ude af stand til at tænke logisk.

Det er da meget logisk:

Sosserne og De Radikale har noget positiv politik som de sälger til befolkningen, men, de sälger samtidigt noget helt andet til virksomhederne og andre interesserede ude i baglokalet, den virkelige forretning. Ligesom 'Milo' i Pusher, kiosken er der for at SKAT behöver en dokumenteret indtägt, den er bare ikke Forretningen.

Hvis de havde lavet "fy-skammesiden" ville det måske have mindet nogle af välgerne om hvem som har väret med til at vedtage hvilke "reformer" i Folketinget. Det ville jo väre dårligt hvis välgerne begyndte at undersöge dette, derfor blev det ikke til noget.

Kunderne i baglokalet er nok ret ligeglade med hvad politikerne siger at de mener om deres forretninger. De kender spillet og vurderer kun folk efter Hvad de Gör, Resultater.

Det burde vi välgere läre noget af, men, det er ikke sådan folk fungerer.

PS: Jeg ser fänomenerne Alternativet og Trump som at välgerne nu begynder at deltage i Spillet: "I call your stupidity and raise" :)

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere