Clinton-mails gik i ministeriums spamfilter - så det blev slukket

Mails fra Hillary Clintons private mailserver gik i spamfilteret i udenrigsministeriet.

Hillary Clinton har som bekendt brugt sin egen mailserver i sin tid som udenrigsminister. Nu viser dokumenter, som den amerikanske og konservative gruppe Judicial Watch har fået fat på, at det gav problemer med at modtage mails fra Clinton i udenrigsministeriet i 2010.

Det fortæller Ars Technica.

Læs også: Hackeren 'Guccifer': Intet problem at hacke Clintons server

Problemerne skyldtes, at Clintons mails blev blokeret af ministeriets spam-filter. For at løse det problem slukkede ministeriets it-afdeling for mail-filteret. Og det kan have øget risikoen for, at ministeriet er blevet ramt af phishing-angreb eller andre former for ondsindede mails, bemærker Ars Technica.

Mail-problemerne fik Clintons stabschef Huma Abedin til i en mail til den daværende udenrigsminister at foreslå:

»Vi bør tale om at få dig på stats-mail eller frigive din mailadresse til ministeriet, så du ikke ryger i spam.«

Læs også: Clintons mail-domæne fik først kryptering efter flere måneder

Clinton svarede:

»Lad os få en separat adresse eller enhed, men jeg vil ikke risikere, at den personlige [e-mail] er tilgængelig.«

Læs resten af historien hos Ars Technica, hvor de mails, der dokumenterer forløbet, også ligger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Kenn Nielsen

Det lyder som hun godt vidste at ministeriernes mailservere havde større risiko for "nysgerrige blikke" end hendes egen mailserver...

Nogen gange kan det være mere sikkert at have sit grej driftet af nogen man kender godt for høj integritet , fremfor "KæmpeExpertFirmaMedAlleArgumenterne".

K

  • 4
  • 0
#7 Bent Jensen

Det lyder som hun godt vidste at ministeriernes mailservere havde større risiko for "nysgerrige blikke" end hendes egen mailserver...

Eller hun viste at det hun var igang med var uloveligt, og et alvorligt brud på sikkerheden. Som selv et simple AntiSpam kunne gennemskue.

Hun var jo lige ved at miste nomineringt som præsidentkandidat på grund af dette Så det var ikke var "bare" det hun lavet, hun prøvet komme uden om en del af den parlamentarisk kontrol, som også regering i Danmark prøver over for Folketinget. Sidst med ikke at forlægge alle oplysninger fra EU i randzone sagen. De kunne med lidt held være gemt af vejen, hvis man have haft sin egen server, og udenomretslig system til sådan noget.

"ANALYSE FBI har sat 150 agenter til at efterforske potentiel korruption. " Som vel også er god at bruge sådan en mail server til

https://www.dr.dk/nyheder/udland/potentiel-bombe-under-clintons-praeside...

  • 1
  • 0
#8 Tom Paamand

"ANALYSE FBI har sat 150 agenter til at efterforske potentiel korruption."

Efter den whopper kom der altså en korrektion fra kilden om Faulty Report: The Number Of FBI Personnel Involved Is Fewer Than 50, fulgt op med About 12 FBI Agents Working on Clinton Email Inquiry.

Man kan læse ord på mange måder. men jeg har meget svært ved at se noget kriminelt eller blot advarende i et svar om We should talk about putting you on State e-mail or releasing your e-mail address to the department so you are not going to spam.

Men uanset formulering og antal, kan usanerne snart vælge mellem to præsidentkandidater, der begge er på vej ind i retssager. Clinton er en militant høg, og Trump en galning - pest og kolera.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere