Clearview AI stopper salg af kontroversiel ansigtsgenkendelse til virksomheder

10. maj 2022 kl. 09:35
Clearview AI stopper salg af kontroversiel ansigtsgenkendelse til virksomheder
Illustration: Bigstock.
Et forlig mellem ansigtsgenkendelsesvirksomheden Clearview AI og borgerrettighedsorganisationen ACLU betyder, at virksomheden ikke længere må stille sin database med billeder af ansigter til rådigheder for »de fleste virksomheder og andre private aktører« i USA.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den omstridte amerikanske virksomhed Clearview AI, der leverer ansigtsgenkendelsessoftware, har fået forbud mod at stille sin database med billeder af ansigter til rådighed for de fleste virksomheder og andre private aktører i USA.

Der er i henhold til Illinois' lovgivning enkelte undtagelser, der vedrører røntgenbilleder og sygesikring. Billederne i databasen er scrapet fra sociale medier og særligt Facebook.

Det skriver The Verge.

Læs også: Hackere truer den amerikanske højesteret i kontroversiel sag om abort-rettigheder

Artiklen fortsætter efter annoncen

Clearview AI kan stadig stille databasen til rådighed for offentlige myndigheder og lokale politiafdelinger, det gælder dog ikke i delstaten Illinois, hvor Clearview AI har fået et påbud om ikke at gøre det. Derudover skal Clearview AI forsøge at fjerne alle billeder af Illinois-borgere fra sin database.

Læs også: Ny Microsoft-rapport: Flere end har 200 russiske cyberangreb har ramt Ukraine

»Ved at kræve, at Clearview overholder Illinois' banebrydende biometriske privatlivslovgivning, ikke kun i staten, men på tværs af landet, viser dette forlig, at stærke privatlivslove kan yde reel beskyttelse mod misbrug,« siger Nathan Freed Wessler, der er vicedirektør i ACLU Speech, Privacy, and Technology Projects, i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

»Clearview kan ikke længere behandle folks unikke biometriske identifikatorer som en ubegrænset kilde til profit. Andre virksomheder ville gøre klogt i at tage det til efterretning, og andre stater bør følge Illinois' eksempel i at vedtage stærke biometriske privatlivslove.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger