Clarifai: Firma som arbejder på militær AI har forsøgt at dække over sikkerhedsbrist

Illustration: jules.costa / Bigstock
Den amerikanske it-virksomhed, Clarifai, som var involveret i udvikling af Project Maven, blev hacket, men valgte at dække over sikkerhedsbristen.

Den amerikanske startup Clarifai havde en del af kontrakten på Projekt Maven, et udviklingsprogram for Pentagon, det har til formål at anvende billedegenkendelse på optagelser fra militærdroner og assistere drone-operatørerne i deres udvælgelse af mål. I november 2017 opdagede Clarifai, at firmaet var blevet hacket, men valgte at hemmeligholde sikkerhedsbristen.

Det skriver Wired

Malware havde inficeret Clarifais it-systemer og forsøgte at kontakte computere over hele verden, firmaet opdagede først sikkerhedsbristen, da internetudbyderen Cogent informerede Clarifai om, at en af deres servere havde forsøgt at angribe Indiana University,

I følge den oprindelige hændelsesrtapport, som Wired har haft adgang til, begyndte malwaren, som havde inficeret Clarifai, at sende data til diverse computere verden over.

Alt Clarifais kode, samt firmaets adgangs-rettigheder til Amazon Web Services, som opbevarer firmaets kundeoplysninger, kan være kompromitteret – For at gøre ondt værre, lader malwaren til at stamme fra en computer i Rusland.

Cover-up

Amy Liu, en tidligere ansat ved Clarifai, var med til mødet, hvor Clarifai besluttede, ikke af nævne sikkerhedsbristen for Pentagon. Clarifais juridiske rådgiver Caroline McCaffery anbefalede, at man ikke nævnte eller endda skrev ned, at der havde været en sikkerhedsbrist.

Amy Liu krævede, at man rapporterede sikkerhedsbristen til Pentagon, to dage efter blev hun fyret. Hun har efterfølgende sagsøgt Clarifai.

Læs også: 3.000 Google-ansatte i oprør over deltagelse i Pentagons AI-baserede droneangreb

Projekt Maven har været kontroversielt fra starten. Google har tidligere været involveret i projektet, men trak sig ud efter kritik i medier og medarbejderes protester.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize