Citrix køber open source-sky for over en milliard

Cloud.com meldes solgt til Citrix for en sum på mellem 1,1 mia. kroner og 1,3 mia. kr.

Citrix har overtaget open source-skyen Cloud.com for blandt andet at tilbyde sky-baserede applikationsservices. Citrix vil tilbyde kunderne skybaserede tjenester, som det kendes fra Amazons EC2.

Det tre år gamle selskab har ifølge Techrunch omkring 50 medarbejdere og formået at tiltrække kunder som facebookudviklerne Zynga, Tata Communications og det koreanske teleselskab KT.

Cloud.com har baseret setup på open source-produkter som eksempelvis CloudStack, der gør det muligt for brugerne at etablere egne virtuelle maskiner i skyen - både til personlig og til offentlig adgang. Opsætningen fungerer ifølge Techcrunch fint med virtualiseringsmiljøer som VMware vSphere, Xen og KVM hypervisors, selv om langt de fleste kunder anvender Xen.

Citrix købte i 2007 de kommercielle aktiviteter i Xen, der supporter løsninger baseret på open sourcemaskinen XenSource for 2,6 mia. kr. Citrix lover dog de eksisterende kunder, at CloudStack fortsat vil understøtte vSphere og KVM.

Ifølge The Register vil Citrix overtagelse af Cloud.com også få indflydelse på udviklingen af open source projektet OpenStack og vil betyde, at Cloud.com får tilført flere udviklingsressourcer.

»Vi koncentrerer os om vores kunder. Nu har vi ressourcerne og viljen til OpenStack og for Citrix muligheden for at komme videre,« fortalte Cloud.coms Peder Ulander til The Register.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere