Citrix gør Xenserver 100 procent open source

Xenserver vender tilbage til sine open source-rødder med Citrix’ nyeste udgave af serversoftwaren.

Citrix har besluttet sig for at vende tilbage til open source-rødderne med den nye udgave af Xenserver. Det fortæller ZDNet.

Citrix købte Xenserver i 2007, hvorefteren del af softwaren blev lukket, selvom kernen dog forblev open source.

Men nu er det altså besluttet, at at Xenserver, der er maskinen bag Amazons cloud, skal være helt open source igen.

»Vi mener at open source spiller en vigtig strategisk rolle i fremtidens virtualiserings og cloud-teknologi,« skriver Citrix' cloud-chef Mark R. Hinkle i et blogindlæg og uddyber:

»Kun med open source er der de muligheder for samarbejde, og åben innovation som markedet kræver.«

Ved at gøre Xenserver til open source, mener han, at kunder partnere og udviklere kan drage fordel af den fuldt offentlige adgang til den fortsatte udvikling af softwaren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anders Bruun Olsen

Det er nu ikke helt korrekt at Amazon bruger XenServer. Amazon bruger Xen. Hvilken Linux-distribution der driver værket mener jeg ikke at vi ved så meget om, men eftersom de har brugt Xen fra før tilblivelsen af XenServer, er det meget usandsyneligt at de skulle have skiftet til XenServer. De har nok nærmere deres egen distribution og har helt sikkert opbygget en masse værktøjer omkring Xen.

XenServer er en Linux distribution, der oprindeligt var baseret på Red Hat Enterprise Linux (RHEL), men i dag er sin egen distribution, der ikke længere følger RHEL 100%. Du kan bruge Xen på de fleste Linux distributioner i dag. XenServer er bare en specialiseret distribution, hvis eneste formål er at køre Xen. Det var før en lukket distribution. Det er den de nu har valgt at gøre åben, og mere community-drevet. En anden interessant del af ændringen er at licensstrukturen for XenCenter og support er lavet om. Før var der fire licens-niveauer. Det er nu kun to: gratis og betalende. Man skal betale hvis man vil have support, og hvis XenCenter skal kunne køre opdateringer ind automatisk. Man betaler desuden nu pr. socket istedet for pr. host. Det gør at brugere uden betalingslicens faktisk får adgang til mere funktionalitet end før. Om det bliver dyrere for betalende brugere har jeg ikke set på.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere