Softwareproducenten Citrix har fået hacket sit interne netværk af internationale kriminelle. Det vides endnu ikke, hvor meget skade hackerne kan have forårsaget. Det skriver Ars Technica.
At netop Citrix er blevet kompromitteret, er problematisk, da virksomheden laver it-produkter, der bruges af over 400.000 organisationer verden over; herunder 98 procent af Fortune 500-virksomhederne samt flere regeringer og militære tjenester. Citrix laver eksempelvis virtualisering af servere og programmer.
Ifølge Citrix' meddelelse er virksomheden er indgået et samarbejde med FBI og er i færd med at gennemføre en undersøgelse af angrebet.
»Baseret på, hvad vi ved indtil videre, lader det til, at hackere har tilgået og downloadet forretningsdokumenter. Hvilke specifikke dokumenter der er tilgået er endnu uvist. På nuværende tidspunkt er der ingen indikation på, at sikkerheden på noget Citrix-produkt eller tjeneste er kompromitteret,« skriver Citrix.
Svage kodeord
Citrix er endnu ikke sikre på angrebsmetoden, men formoder, at man har anvendt 'password spraying', en teknik, hvor man forsøger at tiltvinge sig adgang ved at forsøge få, ofte brugte kodeord på et stort antal brugernavne. Det er en noget anden løsning end at angribe en enkelt brugerkonto med et stort antal kodeord for på den måde at knække den.
Password spraying har den fordel, at det ikke er lige så sårbart over for konto-lockout ved for mange forkerte indtastninger indenfor et afgrænset tidsrum. På den anden side er et stort antal konti nødvendige og kan ikke målrettes én vigtig bruger med omfattende beføjelser.
»Så snart de fik en fod indenfor med begrænset adgang, arbejdede de på at omgå yderligere lag af sikkerhed,« skiver Citrix.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.