Citrix afprøver mus til Ipad og Iphone

Det er fint at trykke sig frem og tilbage på Ipad'en i kortere perioder, men en ny mus skal øge produktiviteten og brugervenligheden ved længere tids brug. Især ved Windows apps.

Citrix arbejder på en mus, der skal fungere på Apples Ipad og Iphone, skriver Networkworld,

Apple har hidtil gjort det umuligt at bruge en ekstern mus på den populære tablet og for Windows apps, der ikke som udgangspunkt er skabt til Ipad, lader det noget tilbage at ønske i forhold til brugervenligheden, når man ikke har en desktop-computer at vende tilbage til i ny og næ.

Læs også: Stor fusion kan sætte skub i teknologi til trådløs opladning

Derfor arbejder Citrix nu på en mus, som blev vist frem på det årlige #Citrixsummit, der trodser omstændighederne og skal give Apples tablet og telefonbrugere mulighed for at tilslutte en mus. Citrix X1, som prototypen hedder, skal virke gennem en ekstern server, i stedet for direkte gennem Ipad’en.

Illustration: https://twitter.com/xenergix

Ved at installere Citrix Client Receiver på sin telefon, sender telefonen musesignalerne videre til en server, der registrer bevægelserne og inkorporerer dem i app’en på tabletten.

Læs også: Hands-on: Microsofts kileformede dværgmus er overraskende god

For at prøve produktet af i virkeligheden, søger Citrix nu brugere, der kunne tænke sig at prøve musen i praksis. Er du træt af at prikke til, og trække i din tabletskærm, kan du søge om at være med i museprojektet her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Per Erik Rønne

Det kommer muligvis som en overraskelse for Christian Bartels, men en iPad (ikke en Ipad) og en iPhone (ikke en Iphone) er ikke beregnet til at køre Windows men iOS.

Derfor kan man heller ikke bruge mus på en iPad.

iPad er samtidig designet til at fungere sammen med en rigtig datamat. Ikke mindst ved synkronisering.

Sådan fungerer Word til iPad sammen med Word til OSX og Word til Windows.

Skal man bruge en applikation, der kun findes til Windows (eller for den sags skyld til OSX), må man altså holde sig til sin desktop eller laptop. Eller finde en alternativ app, der kan bruges. Som OmniPlan, der findes til såvel OSX som til iPad, hvis man ønsker at lave en del af det arbejde man plejer at lave på sin Windows-maskine i MS Project, på sin iPad.

 • 1
 • 6
#2 Christian Nobel

Derfor kan man heller ikke bruge mus på en iPad.

Det ville ellers ikke være helt tosset - eller i det mindste at der var cursorpile på tastaturet.

Hvis man eksempelvis skal ind og rette i en URL i browseren - det er helt håbløst, fordi man skal ramme med uhørt nøjagtighed, og meget nemt risikerer at markere hele url'en, i stedet for bare at sætte cursoren.

 • 1
 • 0
#3 Rasmus Rask

Det kommer muligvis som en overraskelse for Christian Bartels...

Nu er det jo Citrix, og ikke Christian, der er kommet på idéen. Christian rapporterer jo blot hvad Citrix har gang i. Så det havde måske være mere passende at rette den syrlige bemærkning mod Citrix?

Derfor kan man heller ikke bruge mus på en iPad.

På Android kan du tilslutte en alm. mus via Bluetooth. Grundet den begrænsning Apple har valgt, har Citrix tænkt ud af boksen og fundet en ret smart måde at tilbyde funktionen, som faktisk efterspørges af overlappet mellem Citrix- og iPad-brugere.

Skal man bruge en applikation, der kun findes til Windows (eller for den sags skyld til OSX), må man altså holde sig til sin desktop eller laptop.

Faktum er at rigtig mange render rundt med iPads og at mange forretningsapplikationer rundt omkring kører på Windows.

Selvom man kan levere Windows-apps til iPad via Citrix, fungerer traditionelle Windows-programmer rigtig dårligt med et touch-only interface.

Det er jo netop denne (kunstige) begrænsning, Citrix her forsøger at komme ud over. Hermed behøver du ikke nødvendigvis behøver at slæbe en traditionel laptop med dig, hvis du klarer de fleste opgaver på din iPad, men også har brug for arbejde i firmaets Windows-applikationer.

Jeg ville have troet at du af alle ville værdsætte tiltag der gør iPads endnu mere anvendelige :).

 • 2
 • 0
#4 Joe Sørensen

men en iPad (ikke en Ipad) og en iPhone (ikke en Iphone) er ikke beregnet til at køre Windows men iOS.

Derfor kan man heller ikke bruge mus på en iPad.

Hvad man dog ikke gør for at få en iPad til at virke, som man selv synes den skal :-)

Andriod er heller ikke beregnet til at køre Windows programmer, men sjovt nok supportere Android styresystem ( og de fleste enheder ) en gangske almindelig USB mus.

 • 3
 • 0
#5 Per Erik Rønne

@Christian Nobel,

Jeg er helt enig i at der burde være piltaster på iOS' virtuelle tastatur, i hvert fald højre og venstrepile.

Det har da også længe været sådan at de har været tilføjet til bestemte app-specifikke tastaturer, som til regnemaskine-app'en TI Nspire CAS. Svarende til den fysiske standard-regner i gymnasiet.

Men nu kan man jo købe sig til alternative tastaturer - og da jeg forsøgte at se efter var der faktisk kommet et gratis tastatur til (bl.a.) dansk. Praktisk (dansk) tastatur. Prøv det.

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere