Ciscos 'iPhone moment': Lancererer videomøde og whiteboard i 70-tommers tablet

2 kommentarer.  Hop til debatten
Det såkaldte Spark Board er Ciscos hardware-bud på en alt i en-samarbejdsplatform. Og den ligner til forveksling en kæmpe iPad.
22. februar 2017 kl. 15:32
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

BERLIN: Da Ciscos såkaldte Spark Board blev lanceret i slutningen af januar, gik analytikeren Dave Michels prompte til tasterne for at kalde begivenheden for Ciscos ’iPhone moment’.

Ikke fordi enheden har potentialet til at blive en forbrugerelektronisk blockbuster, men fordi Cisco med Spark Board'et har taget et blad ud af Apples designmanual.

»Det er skandinavisk design med californisk tilgængelighed,« forklarer Ruba Bornor, der bærer titlen VP for Growth Initiativs hos netværksgiganten, på it–konferencen Cisco Live, der lige nu finder sted i Berlin.

Æstetisk fremstår Spark Board’et mest af alt som en overdimensioneret iPad. På hardware-fronten består enheden af en 55 tommer 4K skærm, som brugeren tilslutter sig trådløst – senere på året kommer enheden i en 70 tommer version.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Enheden har indbygget et 4K-kamera samt 12 mikrofoner, der fanger lyden i møderummet til videoopkald, og lader kameraet zoome automatisk ind på personen, der taler. Skærmen er trykfølsom, så man kan bruge den som et whiteboard, der kan deles mellem mødelokaler alle steder i verden. Tegningen kan via Ciscos sky findes igen på telefonen eller computeren.

Det er – ifølge salgstalen – en alt i en-enhed til både fysisk og virtuelt samarbejde. Men selv hvis lovordene skrælles af, er der interesse for Ciscos nye flagskib, vurderer for eksempel Gartner-analytiker Adam Preset.

»Der er efterspørgsel på løsninger, der understøtter agilt samarbejde,« har han tidligere forklaret til PCWorld.

I mange moderne møderum kan man stadig møde bundter af adaptere, så enhver kan slutte sig til skærmen. Og et væld af kabler, som f.eks. forbinder skærmen med kameraer eller mikrofoner. Og whiteboardet med en hurtigt skitseret data-model, som måske ikke bliver fotograferet, før den viskes ud af de næste brugere af mødelokalet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er alt det, som Cisco håber at fjerne. På den måde er iPhone-sammenligningen ikke urimelig, mener Ruba Bornor.

»Hvis du tænker på tiden før iPhone, der havde du din telefon, dit kamera, din mp3-afspiller - og iPhonen bragte det hele sammen. Andre havde gjort det før, men iPhonen gjorde det på en mere tilgængelig måde. Og det er det samme med Spark Board'et,« siger Ruba Bornor.

Ciscos Spark Board er da heller ikke det første bud på et digitalt whiteboard, der kan bruges som skærm. Den nærmeste konkurrent kan findes i Microsofts Surface Hub. Spørger man Ciscos repræsentanter ved Cisco Live, går forskellen primært ud på, at Surface-enheden er en Windows-oplevelse, mens Spark Board’et er udstyret med et meget simplistisk og intuitivt design.

En formentlig endnu vigtigere forskel er den signifikante prisforskel – Miscrosoft Surface Hub går til svimlende 22.000 dollars (omkring 155.000 kroner) mens Ciscos Spark Board går til den stadig betydelige pris af godt 5.000 dollars (omkring 34.500 kroner).

Til gengæld er udviklingsmiljøet også lukket af. Der kommer nye features til det digitale whiteboard – men kun dem, der udvikles af Cisco.

Se en demonstration af enheden her:

Remote video URL

Version2 er inviteret til Cisco Live af Cisco.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. februar 2017 kl. 07:41

En formentlig endnu vigtigere forskel er den signifikante prisforskel – Miscrosoft Surface Hub går til svimlende 22.000 dollars (omkring 155.000 kroner) mens Ciscos Spark Board går til den stadig betydelige pris af godt 5.000 dollars (omkring 34.500 kroner).

Super at sammenligne priser på Ciscos 55" produkt med Microsofts 84", når Microsoft også har en 55" model.

Surface Hub 55": 8.999 USD Surface Hub 84": 21.999 USD

Cisco Spark Board 55": 4.999 USD + 199 USD per måned.