Ciscos cyber-chef: Virksomheder bøvler med kludetæppe af sikkerhedsløsninger

Sikkerhedsprodukterne er ikke dårlige – men de snakker ikke sammen, lyder budskabet fra Cisco.

BERLIN: Flere it-sikkerhedsprodukter giver ikke nødvendigvis bedre sikkerhed. Tværtimod bøvler mange virksomheder med voksende kompleksitet, fordi deres håndfuld af sikkerhedsprodukter ikke hænger sammen.

Sådan lyder budskabet fra Ciscos chef for cybersikkerhed i Europa, Mellemøsten og Afrika, Adam Philpott, på konferencen Cisco Live, der lige nu finder sted i Berlin.

»Den måde, firmaer sikrer sig på i dag, er meget kompliceret, og den kommer fra en tid, hvor folk var meget fastlåst til desktoppen. Det har ændret sig i dag – folk arbejder alle steder,« indleder han.

Læs også: Syv ud af ti danske virksomheder har været udsat for et cyberangreb det seneste år

Mange kunder døjer med et kludetæppe af produkter fra en række forskellige sikkerhedsleverandører, forklarer Adam Philpott.

»Det er ikke, fordi leverandører eller produkter er dårlige – de er dygtige til det, de laver,« understreger han.

»Men når du lægger dem sammen så er udfordringerne, de skaber, ofte større end fordelene.«

Niche-beslutninger

Ifølge Adam Philpott er det komplekse landskab af sikkerhedsløsninger ikke noget, som nogen har valgt at opbygge, men derimod noget, der er opstået og vokset organisk.

Ikke desto mindre kan man se, hvordan løsningerne afspejles i virksomhedens organisation, påpeger han.

»I større organisationer har du folk, der har fokus på endpoint-sikkerhed, andre, der har fokus på netværkssikkerhed, og så videre. Og hver ekspert træffer valg for at styrke det specifikke felt, men de ender med at øge den samlede kompleksitet,« forklarer Adam Philpott.

Læs også: Storbritanniens cyberchef revser sikkerhedsfirmaer: I skaber frygt og sælger magiske amuletter

Typisk opstår der en intern konflikt, fordi de højere chefer ikke trumfer de tekniske eksperter.

»De er ikke hyret til at tage en holistisk beslutning, men en niche-beslutning.«

Signifikant skade

Adam Philpott understreger, at konsekvenserne af dårlig sikkerhed er signifikante. I Ciscos årlige cybersikkerhedsrapport, der udkom i sidste måned, fremgår det, at 29 procent af ramte organisationer havde mistet omsætning som følge af et angreb.

22 procent af respondenterne oplyser, at de har mistet kunder. Og ud af den andel rapporterer 39 procent, at de har mistet mere end 20 procent af kundebasen.

»Det er signifikant skade,« siger Adam Philpott om statistikken.

»At sikre det med en model, der er lavet af mange forskelige leverandører, er ikke holdbart,« tilføjer han.

Læs også: Falske direktørmails i kraftig stigning: Danske virksomheder malkes for millioner

Cisco advokerer generelt for, at virksomheder benytter en integreret arkitektur-tilgang til cybersikkerhed. Sikkerhedskæmpen håber på at levere det lag, der kan få forskellige leverandørers løsninger til at integrere med hinanden, forklarer David Ulevitch, der er grundlægger af OpenDNS, som er ejet af Cisco.

»Vi vil gerne være en nexus for sikkerhed for vores kunder,« forklarer Ulevich, der specifikt fremhæver platformen pxGrid, der integrerer med produkter fra 100 virksomheder – inklusive Ciscos direkte konkurrenter som FireEye og Palo Alto.

»Vi ved, at virksomheder har lavet investeringer i de produkter, så dem vil vi integrere i vores arkitektur. Vi håber selvfølgelig, at kunder over tid investerer i flere Cisco-produkter, men det er en fordel for os at være åbne,« siger David Ulevich.

Version2 er inviteret til Cisco Live i Berlin af Cisco.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere