Ciscos CEO til Obama: NSA koster USA førerpladsen på teknologimarkedet

Det hvide hus må sætte ind over for NSAs omsiggribende overvågning. Ellers vil det koste den amerikanske teknologisektor dyrt, lyder det fra Cisco.

John Chambers, der er CEO hos netværksgiganten Cisco, har henvendt sig skriftligt til USA's præsident, Barack Obama, og bedt ham om at stramme tøjlerne i efterretningstjenesten NSA. Det skriver Financial Times.

Henvendelsen er en reaktion på de afsløringer som journalisten Glenn Greenwald kommer med i sin nyudgivne bog på baggrund af lækkede dokumenter fra Edward Snowden. Af bogen, der har den danske titel ”Overvåget”, fremgår det, at NSA systematisk har opsnappet forsendelser af netværksudstyr fra Cisco, hvorefter man har bygget overvågningsudstyr ind og send pakken videre. Siden er der dukket billeder op på internettet af NSA-ansatte, der håndterer forsendelser fra netop
Cisco.

Og den praksis er ifølge John Chambers uacceptabel og dårlig for forretningen.

»Vi kan simpelthen ikke operere på denne her måde. Vores kunder stoler på, at vi kan levere produkter med den højeste sikkerhed og integritet. Hvis det er sandt, så vil det underminere tilliden til vores industri og til at teknologivirksomheder kan levere produkter globalt,« hedder det i brevet fra John Chambers til præsident Obama.

John Chambers tilføjer, at NSA-afsløringerne allerede har fået flere kunder til at udskyde handler med Cisco, og han udtrykker bekymring for, at USA vil miste sin førerposition på teknologimarkedet, hvis der ikke sættes ind overfor NSA. En række andre teknologivirksomheder, blandt andre Facebook, Google og Apple, klagede i december måned også til præsidenten over NSAs massive overvågningsaktiviteter og efterspurgte handling fra det hvide hus.

Læs også: USA advarede mod Huawei – og fyldte imens amerikansk udstyr med spionbagdøre

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Pedersen

Vi snakker om et land som bruger flere penge på deres militær, end på deres uddannelsessystem. Om så hele landet gik neden om og hjem (de er jo godt på vej!), så ville det ikke rage dem det mindste, så længe de vinder "kampen mod terror". Christ...

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere