Cisco: Public cloud-tjenester vinder tillid hos kunderne

Selv om en stor del af data stadig håndteres i eget datacenter eller private skyer, så er public cloud-tjenester stadig dominerende.

Inden for de næste tre år vil mere end fire femtedele af alle datatrafik, 83 procent, gå til skyen. Og det meste data vil gå til public cloud-tjenester - nemlig 56 procent mod 44 procent til private cloud-tjenester.

Det viser en ny ny markedsanalyse fra Cisco ifølge Forbes.

I øjeblikket er ca. 65 procent af al datatrafik cloud baseret.

»Selvom mange missionskritiske data fortsat bliver i traditionelle datacentre eller i private cloud-tjenester, viser udviklingen, at public cloud vinder tillid,« lyder det fra Ciscos analytikere.

Den udmelding er bemærkelsesværdig på baggrund af den stigende opmærksomhed på, hvor ens data reelt bliver opbevaret, når cloududbyderen benytter sig af en underleverandør, som igen benytter sig af en anden underleverandør - helt ud til femte led.

Læs også: Pas på med cloud-leverandørerne: Du kan miste data og blive lænket fast

I så fald aner kunden ikke, om ens data opbevares f.eks. i Europa, i Indien, Kina eller USA med en velbegrundet frygt for overvågning eller spionering i ens data.

Mange virksomheder vælger en hybrid tilgang til cloud, hvor en del data forvaltes internt og andre i en public cloud. Den sidste type giver den fordel, at hurtige stigninger i datatrafik netop kan håndteres i public cloud-tjenester.

SaaS dominerer

Ser man på typen af ​​cloud-tjenester, dominerer applikationer brugen af cloud. Software as a Service (SaaS) er og vil fortsat udgøre den dominerende cloudanvendelse.

45 procent af cloud-implementeringer er SaaS, mens 42 procent for Infrastructure as a Service og 13 procent Platform as a Service (PaaS eller middleware, udviklingsmiljøer og databaser).

Ciscos undersøgelse datatrafik anslår også, at computere og IoT-genstande vil generere mere end 500 zettabyte (ZBS) data i 2019 - eller næsten fem gange så meget som i 2014.

Internet of things-enheder vil udgøre 3,5 ZBS data inden for tre år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere