Cisco lancerer selvlærende netværk

Cisco selv beskriver lanceringen som en af de vigtigste lanceringer de seneste ti år.

Cisco har netop lanceret, hvad selskabet med egne ord kalder et revolutionerende fremskridt inden for netværk: en software, der kan hives ned over eksisterende Cisco-produkter. Programmet er designet til at analysere datamængder, der er for store for den menneskelige hjerne at forholde sig til, men som kan bruges til at automatisere netværksdriften.

Netværket lærer selv mere og mere om de enheder og programmer, der er tilkoblet det og bliver derfor hele tiden mere effektivt.

Læs også: Selv IBM vil forbedre morgendagens vejrudsigter med supercomputere

På sigt vil netværket kunne opdage sikkerhedsbrud, der ikke kan opdages i dag. For netværket vil være i stand til at se, hvornår diverse enheder ændrer opførsel.

Læs også: Google bringer maskinlæring til mobilen

I en pressemeddelese skriver Cisco selv, at netværksløsningen er resultatet af mange års forskning og udvikling og vil hjælpe netværksadministratorer gevaldigt, især på større og mere komplekse netværk.

Skræddersyet til IoT

I en række videoer, Cisco selv har lagt op, påpeger selskabet, at netværket i løbet af de næste par år vil få mange flere tilsluttede enheder i kraft af IoT-dimser. Alt fra køleskabe til sensorer og lyspærer bliver tilkoblet vores hjemmenetværk, og det øger kompleksiteten, selv på private netværk.

Læs også: Udvikler scraper 40.000 profilbilleder fra Tinder-API for at træne neurale netværk

Sven Størmer Thaulow, direktør for Cisco i Norge, siger til digi.no, at netværket løser en udfordring, man før troede var uløselig.

»ETA bruger Ciscos cyber-efterretning for at opdage kendte angrebssignaturer selv i krypteret trafik. Det sørger for sikkerhed, samtidig med at persondataloven overholdes,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere