Cisco fyrer 6.000 ansatte efter overskud på 44 milliarder

Ligesom tidligere år har netværksgiganten Cisco annonceret en massiv fyringsrunde på trods af stort overskud. På fem år er over 25.000 ansatte ramt af fyringer.

Det seneste kvartal satte rekord i indtjening, og samlet set bød sidste regnskabsår på en omsætning på 262 milliarder kroner og et overskud på 44 milliarder kroner hos Cisco. Men nyheden om finanserne i firmaet blev – som det efterhånden er tradition i firmaet – fulgt op med varsling af 6.000 fyringer i firmaet, som i dag har cirka 75.000 ansatte.

Dermed er der de seneste fem år skåret over 25.000 job væk hos Cisco gennem store fyringsrunder hver sommer. Det skriver Bloomberg.com.

Antallet af ansatte hos Cisco er dog ikke faldet med 25.000 personer, for der bliver også løbende ansat nye og opkøbt nye firmaer, ligesom arbejdspladser bliver flyttet rundt globalt set.

Selvom overskuddet for Cisco umiddelbart ser pænt ud og udløste en solid gevinst til aktionærerne, var de 44 milliarder kroner dog et fald på 21 procent i forhold til året før, rapporterer Mercury News fra Ciscos hjemby, San Jose i Californien.

Og selvom Cisco stadig i dag har en dominerende position på markedet for professionelle routere og netværksudstyr, er der kommet hård konkurrence fra Kina.

På det globale marked for udstyr til at drive mobilnetværk har kinesiske Huawei og ZTE de senere år ædt sig ind på Ciscos markedsandel, som dog stadig er klart den største. I Danmark har TDC for eksempel valgt Huawei til at drive og udbygge mobilnetværket.

Og selvom de kinesiske konkurrenter ikke har adgang til markedet i USA på grund af anklager om potentiel overvågning, har Cisco på samme vis ikke lige så nemt ved at sælge udstyr på det asiatiske marked som tidligere – og det er i Asien, den store vækst er, pointerer Bloomberg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Claus Wøbbe

Det svigter med forståelsen for årsagssammenhængen i denne artikel!

Der er ingen modsætning imellem det, at en virksomhed har overskud og det, at man fyrer folk.

Overskudet er et resultat af historiske handlinger, medens fyringerne er et led i fremadrettede handlinger, der som regel har til formål at tilpasse virksomheden, så dens konkurrenceevne forbedres.

  • 0
  • 1
Jesper Nielsen

I en ideel verden, måske ikke.
Men de store aktieselskaber jeg har været ansat i har nu i høj grad været præget af kvartal regnskaber og strategiændringer 4 gange årligt. Der var en udpræget tendens til at vise aktionærende fremadrettet handlekraft på baggrund af forudgående regnskaber.
Men "underligt nok" så eksisterer ingen af dem længere i deres oprindelige form.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere