Cisco-direktør: Danske virksomheder trætte af it-sikkerhed

21. april 2020 kl. 05:014
Cisco-direktør: Danske virksomheder trætte af it-sikkerhed
Illustration: fizkes | Bigstock.
Sikkerhedsområdet bliver stadig mere komplekst, og det skaber opgivenhed hos danske virksomheder. Cisco-chef giver fire råd til at vurdere nye sikkerhedsprodukter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ondsindede hackere får flere og flere værktøjer, de kan bruge til at angribe deres ofre. Som en naturlig udvikling i våbenkapløbet opruster sikkerhedsfirmaerne også, og efter flere år med den udvikling er it-sikkerhed blevet en ganske kompleks størrelse.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
21. april 2020 kl. 11:28

I eksemplet er det rigtigt at firewall, eller anden filtrerende enhed vil kunne sikre isolation. Netværkssegementering er et overset emne i mange virksomheder. Det er en af de ting som ville kunne holdt problemerne isoleret til mindre forretningsenheder. Eksempelvis hos Maersk som flere gange nævnt i den forbindelse.

3
21. april 2020 kl. 10:55

å ville alle producenter være interesserede i at deres dimser var sikre

Ordet sikker er en absolut, og det er en umulighed. Et produkt kan have højere eller lavere grad af sikkerhed, men ingen kan være sikre. Vi kan derfor ikke stille et krav om at de skal være sikre.

Måske er retningen bedre i form af et producentansvar hvor fejl i software ligestilles med fejl i hardware, således leverandøren forpligtes til at løse problemer som de opdages...

2
21. april 2020 kl. 09:05

Det her lyder meget som firewall == sikkerhed. Det virker meget forsimplet

I det skitserede eksempel med vindmøller er det dog forholdsvis tæt på sandheden... ...men hvis man nu gjorde producenterne ansvarlige for it-sikkerheden (som de er på andre områder) så ville alle producenter være interesserede i at deres dimser var sikre... og prisargumentet ville ikke længere være et issue for alle ville stige omtrent lige meget.

1
21. april 2020 kl. 08:49

Det her lyder meget som firewall == sikkerhed. Det virker meget forsimplet