Cisco bekræfter indholdet af lækkede data efter cyberangreb

13. september 2022 kl. 10:20
Cisco
Illustration: Helpameout/Wikimedia Commons.
Et cyberangreb ramte 24. maj Cisco, men virksomheden skriver, at hændelsen ikke har virkning på driften af virksomheden. Hackerne hævder, at have stjålet 55 gigabyte data, herunder klassificerede dokumenter, tekniske skemaer og kildekode.
Artiklen er ældre end 30 dage

Cisco bekræfter, at de data, der 11. september blev lækket af ransomwaregruppen Yanluowang, er blevet stjålet i forbindelse med et cyberangreb mod netværksgiganten 24. maj.

Det skriver Bleeping Computer.

Læs også: Forsikringsselskaber har undervurderet cybertruslen: Ransomware får priserne til at stige

»Den 11. september 2022 postede de fjendtlige aktører, der tidligere offentliggjorde en liste med filnavne fra denne sikkerhedshændelse til dark web, det faktiske indhold af de samme filer på samme sted på dark web. Indholdet af disse filer matcher det, vi allerede har identificeret og offentliggjort.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vores tidligere analyse af denne hændelse forbliver uændret – vi ser fortsat ingen indvirkning på vores forretning, herunder Cisco-produkter eller -tjenester, følsomme kundedata eller følsomme medarbejderoplysninger, intellektuel ejendom eller drift i forsyningskæden,« skriver Cisco i en meddelelse.

Læs også: Ransomwareangreb rammer USA's andet største skoledistrikt

Cisco skriver, at angrebets indgang var en medarbejders VPN-konto, og at angrebet blev afbødet, inden Yanluowangs ransomware kunne nå at kryptere Ciscos systemer. Yanluowang hævder derimod nu at have stjålet 55 gigabyte data, herunder klassificerede dokumenter, tekniske skemaer og kildekode.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger