CIO i Region Sjælland gør status efter 40 år som it-chef: »Vi skulle have arbejdet mere med implementering«

4 kommentarer.  Hop til debatten
Per Buchwaldt, it-direktør i Region Sjælland
Illustration: Region Sjælland.
Per Buchwaldt forlader posten som CIO i Region Sjælland. Efter 40 år har den afgående CIO en klar idé om, hvad han i dag ville have gjort anderledes med Sundhedsplatformen.
Interview17. juni kl. 04:00

Efter 40 år som it-chef stopper Per Buchwaldt som CIO for Region Sjælland og indstiller samtidig CIO-karrieren, når kalenderen viser 1. juli.

Som 27-årig fik Per Buchwaldt sit første job som it-chef i 1982. Han var ganske vist den eneste i it-afdelingen, men ikke desto mindre blev det startskuddet på en 40 år lang karriere inden for it-ledelse.

Jobbet var hos det statsejede gasselskab HNG, hvor han blandt andet byggede et online-system, der hentede data i real time. Lidt af en landvinding, mener den afgående it-direktør selv.

Log ind og få adgang
Du kan læse indholdet ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
19. juni kl. 19:41

Det var ikke implementeringen, som var problemet. Det var beslutningen om at anskaffe et system, som ikke passede til det danske sundhedsvæsen. Systemet er i bund og grund et faktureringssystem. Kan i dog ikke snart fatte det.

3
19. juni kl. 10:45

Jeg har sjældent læst magen til ordskvalder.

Det er jo totalt ligegyldigt, om implementeringen gik godt eller skidt.

Epics system er totalt ubrugeligt i et sundhedssystem som det danske.

Hvis den heldigvis forhenværende CIO havde lyttet en lille smule til kritikken fra brugerne af Sundhedsplatformen, havde han nok ikke leveret denne strøm af vrøvl.

Og ja - Jeres evner til at implementere har været begrænsede - de har været ikke eksisterende.

2
18. juni kl. 09:22

God vind til Per Buchwaldt frem over. Jeg er jævnaldrende med Per B. og kendte ham i 80'erne. Dels som it-konsulent for HNG, dels privat fra sejlads, gymnastik og skiferier. Jeg har kun arbejdet med teknisk IT. Min oplevelse er "skruen uden ende", det samme og det samme, men i nye indpakninger. Men det giver beskæftigelse og nu har jeg levet af det i fuld tid i 43 år.

1
17. juni kl. 05:48

»Implementering er blevet helt afgørende og langt mere omfattende, fordi it-systemerne i dag grundlæggende ændrer på de processer, der er i sundhedsvæsenet. Det er der, vi har slået os på Sundhedsplatformen, fordi vores evner til at implementere har været begrænsede.«

/Nis

Hvis nogen siger noget - der rammer plet - der er det værd at skrive under på, må chancen ikke gå til spilde.