CIA og Homeland Security vil slette mails

Mails fra mange år, med indhold der kan kaste lys over masser af vigtige sager, skal slettes, vil det står til de to amerikanske departementer.

CIA og Homeland-security skal til at slette mails. Mange mails. For nyligt har begge departementer ansøgt National Archives and Records Administraions om lov til at slette. Det skriver engadget.com.

Hvis det bliver godkendt vil al korrespondence fra hver person, der nogensinde har arbejdet hos CIA blev slettet tre år efter de forlader agenturet. Alle meddelelser, der er ældre end syv år, ryger samme vej, og kun digitale efterladenskaber fra de 22 øverste chefer fik blive gemt for eftertiden.

Forslaget er forsøgsvist blevet godkendt af National Archives and Records Administraions, men flere senatorer og privatlivsadvokater stritter i mod forslaget. De vil have National Archives and Records Administraions til at gentænke forslaget, da de er bange for, at CIA vil udnytte situationen til at komme af med vigtig korrespondance eller materialer.

Homeland Securitys sag er en anden. De har anmodet om det, fordi deres mails ikke har forskningsmæssig værdi, samt at de vil spare penge på lagerplads – 50 dollars per terabyte.

Men også her frygter kritikerne at sletningen vil koste værdifulde data. Blandt andet om agenturets overvågningssystem som er kaldet Einstein.

Selvom National Archives and Records Administraions forsøgsvis har godkendt sletningen, er det langt fra en færdig sag. Begge agenturers forslag er åbne for offentlige kommentarer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Christian Nobel

.. at paramilitære foretagender, som ingen skrupler har over at arkivere oplysninger om stort set alt der passer dem, nu får lov til at sætte den elektroniske makulator i gang, og dermed slette evt. kompromitterende beviser.

  • 9
  • 0
#3 Kenn Nielsen

Forslaget er forsøgsvist blevet godkendt af National Archives and Records Administraions...

Hvordan kan en tilladelse til destruktion være 'forsøgsvis' ?

Kan man også give forsøgsvis tilladelse til at jævne Cuba med jorden ?

K

  • 10
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere