'Chuck Norris' hacker sig ind i Politikens lysavis

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Hackere plastrede en af JP/Politikens lysaviser i København til med teksten 'Chuck Norris'.

Mandag aften i denne uge fik en af JP/Politikens lysaviser i København skiftet de rullende nyhedsoverskrifter ud med teksten 'Chuck Norris', skriver computerworld.dk.

Ifølge it-chef i JP/Politikens Hus, Per Palmkvist Knudsen, er det lykkedes hackere at rette i nogle XML-filer, der afgør, hvad der skrives på lysavisen.

»Vi kan se, at de har rettet i nogle playlister, som styrer, hvad der vises på lysavisen. De har også lagt materiale op i den rette størrelse. Det er ikke noget, du bare gør,« siger Per Palmkvist Knudsen til computerworld.dk.

Konkret var det JP/Politikens lysavis på Hans Knudsens Plads i København, der pludselig begyndte at spytte 'Chuck Norris' ud i stedet for nyheder.

Per Palmkvist Knudsen har endnu intet bud på, hvordan hackerne har gjort i praksis:

»Om det er i deres system, eller om det er den helt almindelige FTP-server, som ligger bagved, det er vi selvfølgelig ved at finde ud af,« siger it-chefen til computerworld.dk.

Lysaviserne i mediehuset styres ved hjælp af et content managementsystem (CMS) udviklet af Digieyez.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Rune Juhl Jacobsen

Hvorfor skulle en FTP-server være mindre sikker end en hver anden service? Med mindre at man har held med at opsnappe et brugernavn og password, så er der da ikke nogen forskel, og jeg har en idé om at overskrifterne på lysavisen ikke bliver opdateret fra hr. Chefredakteurs laptop på ukrypteret WLAN på McDonalds. At FTP-serveren har været tilgængelig på internettet er den egentlige "WTF" -- hvis det da er den der er skyld i fadæsen.

  • 11
  • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere