Spotifys webafspiller knækket: Chrome-plugin tillader download af streamet musik

En udvidelse til Googles Chrome-browser gør det muligt at downloade en MP3-fil, når man bruger webudgaven af musiktjenesten Spotify.

Musik-streaming-tjenesten Spotifys webafspiller kan udnyttes til at downloade ubeskyttede MP3-filer direkte fra Spotify. Det skriver The Verge.

Det er et nyt plugin til Googles Chrome-browser kaldet Downloadify, som gør det muligt at downloade musikken, så snart man påbegynder en afspilning i webafspilleren.

Plugin'et er nu fjernet fra Googles officielle oversigt over plugins, men det kan stadig hentes via blandt andet Github.

Spotify er én af flere tjenester, som stiller musik til rådighed som streaming mod enten et abonnement eller ved at afspille reklamer. Download af musik kræver dog, at man enten er abonnent eller betaler for hver enkelt sang, afhængig af hvilken tjeneste der er tale om.

Når man således er i stand til at omgå den begrænsning og downloade musiknumrene som ubeskyttede filer, så undergraver det den forretningsmodel, som Spotify og pladeselskaberne har opstillet for streaming-tjenesterne.

Ifølge The Verge udnytter Chrome-udvidelsen, at der ikke foregår nogen kryptering af den musik, der bliver streamet til webklienten af Spotify.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Laurids Pedersen

Det har hele tiden været muligt at optage streamet musik uden kvalitetstab. Man kan f.eks. benytte Audacity eller TotalRecorder, der optager direkte fra computerens lydkort. Man skal blot selv navngive og gemme den optagne lydfil.

 • 2
 • 0
Martin Kofoed

Tiden er alligevel løbet fra at have tonsvis af filer spredt ud på alle sine devices. Så med mindre man har tænkt sig at kopiere hele Spotifys katalog ned på sin egen streaming-server, ser jeg ingen grund til at beskæftige sig med det. Man skal i så fald huske at gøre det som betalende Premium-medlem, ellers får man filer med en ret lav bitrate (160 kbit vs. 320 kbit Ogg Vorbis) ... :)

Jeg tror ikke, dette undergraver noget som helst for hverken Spotify eller musikerne. Pirater har i forvejen nemmere ved at downloade hele albums via et torrent site.

 • 8
 • 0
Mogens Hansen

Jeg tror ikke, dette undergraver noget som helst for hverken Spotify eller musikerne.

Der er nu en vigtig forskel: Hvis jeg henter med en Torrent-klient, kan andre følge med i mine aktiviteter, og umiddelbart konkludere at jeg med stor sandsynlighed er i gang med noget ulovligt.

Hvis jeg derimod bruger Spotify, så ser min download (streaming) helt normal ud, det er først helt ude på min computer at konvertering til mp3 og gemning sker (og det uanset om jeg bruger den gratis udgave en har købt mig et midlertidigt abonnement)

 • 0
 • 0
Nils Bøjden

Det næste firmaer som Spotify, Wimp (jaja, jeg ved godt at det er en telenor dims), last.fm og andre skal gøre er at lave aftaler med teleselskaberne så de på en eller anden måde kommer til at dele i porten i lighed med TDC play.

Men hvor TDC play er bundet til et TDC abonnement er Winp abonnement frit.

De aftaler der skal til at indgås er hvordan streaming belaster ens konto. Hvis streaming firmaerne kan indgå afteler der siger "Din musik streaming indgår ikke i din forbrugsafregning" så kommer en endnu større del af musikforbruget til at foregå via streaming fremfor fysiske medier.

Og det skal ikke være til de priser som TDC i dag opkræver for deres abonnementer med play. Jeg har i dag et abonnement med 6T tale / 12 GB data til 119kr/mnd på et landsdækkende 3/4g netværk. Det laveste TDC kommer i nærheden af dette er 299 for et 6T tale/5GB til 299, altså en overpris på170 kr/mnd.

De teleselskaber der først kommer med den slags aftaler bliver klare vindere.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere