Chrome overhaler endelig Internet Explorer som mest populære browser

I samme tempo, som Microsofts browser er på retræte, har Google opsnappet markedsandele, og de har nu krydset hinanden omkring de 41 pct.

April blev måneden, hvor Chrome endelig kåredes som mest populære internetbrowser ifølge Net Market Share, og udviklingen kan ikke kun tilskrives et skift til Windows 10, skriver Lifehacker.

Tidligere har Internet Explorer domineret internettet ved at blive anvendt af 58 pct. af alle brugere, men det er gået stærkt ned ad bakke over de seneste år. Bare siden sommeren 2015 har Chrome og Internet Explorer nærmet sig hinanden fra hver deres side med cirka 14 procentpoint hver.

Læs også: Microsofts digitale assistent Cortana ignorerer Google

Internet Explorer blev officielt afløst af Microsoft Edge i Windows 10, men Microsofts nye skud på stammen har ikke formået at fastholde brugerne, som i stedet er blevet samlet op af Google, der samtidig også har snuppet brugere fra de andre browsere.

Statistikken skulle være beregnet ved at kombinere brugere af alle Internet Explorer-versioner inklusive den nye Edge-browser. Firefox bløder stadig brugere, men i et langt mindre omfang end Internet Explorer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere