Chrome og Firefox er på vej i Metro-udgave til Windows 8

14. marts 2012 kl. 08:093
Chrome og Firefox er på vej i Metro-udgave til Windows 8
Illustration: Microsoft .
De to store open source-browsere er begge på vej med en version, der kan køre på Metro-udgaver af Microsofts kommende Windows 8-styresystem.
Artiklen er ældre end 30 dage

Med den næste version af Windows får styresystemet to ansigter. Og både Chrome og Firefox vil understøtte dem begge.

Når Windows 8 bliver lanceret, bliver det nemlig med både en traditionel Windows-brugergrænseflade og det nye Metro-design, som Windows Phone bruger.

Men under motorhjelmen er der også forskel: Traditionel Windows vil kun køre på almindelige pc’er, mens Metro-delen kan bruges med ARM-processorer, for eksempel på en tablet.

Derfor skal software-producenterne tage stilling til, om de skal understøtte begge søjler i Windows 8, og hos Mozilla og hos Google er man allerede i fuld gang med en browser til Metro, der kan give Microsofts egen Internet Explorer konkurrence.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver H Online og Mashable.com.

Mozilla og Google tager udgangspunkt i desktop-udgaven af deres browsere, i stedet for at arbejde videre med mobil-udgaverne, men det er ikke en lille opgave at få en Metro-egnet browser klar, lyder meldingen.

Både brugergrænsefladen, som skal være touch-venlig, og teknikken bag skal ændres, og så stiller Microsoft også nogle begrænsninger op for Metro-applikationer.

Konkurrerende browsere får dog lov at træde ud over den lukkede ’sandkasse’, som applikationer normalt er henvist til, men til gengæld kan man kun bruge én browser ad gangen i Metro-Windows.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mozilla forventer, at brugerne skal hente Metro-udgaven af Firefox på Mozillas hjemmeside, ganske som man gør med desktop-versionen, selvom Microsofts plan er, at alle Metro-applikationer skal hentes i Windows Store.

Da browserne har flere privilegier end andre applikationer, er de nemlig i princippet ikke rigtige Metro-applikationer.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
14. marts 2012 kl. 09:09

Jeg forstår forresten ikke navnet på windows 8. Hvis man stener rundt i Metro brugerfladen er der jo ingen "windows" mere. Det er tiles og fullscreen programmer. Så hvorfor ikke kalde det Tiles 1 eller noget i den stil i stedet for windows... Det er jo åbenbart meningen at jeg skal til at køre mit browser vindue i full screen på 2560x1440.... SUK...

Hvordan scaler metro for øvrigt til flere skærme? jeg kan ikke gennemskue hvordan det skulle blive godt på forskellige skærme med forskellig opløsning.

1
14. marts 2012 kl. 08:51

Chrome er da ikke open-source?