Chrome flopper på mobilen

Googles internetbrowser Chrome klarer sig skidt på mobile platforme. Mest overraskende er, at Chrome nærmest er ikke-eksisterende på Android-platformen.

Selvom Google Chrome har fået godt fat i andelen af internetbrowsere på almindelige computere, så kniber det gevaldigt med at bide sig fast på markedet for mobile browsere.

Faktisk anvender kun 2,3 procent af Android-brugerne Google Chrome som deres internetbrowser på deres smartphone-telefon eller tablet. Og det endda på trods af, at Google jo som bekendt har skabt Android-styresystemet. Tallet stammer fra analysefirmaet Chitika, som har kigget på, hvilke browsere både iOS-brugere og Android-brugere benytter til at surfe rundt på nettet. Og faktisk bruger fylder den norske Opera-browser mere i billedet, da den sidder på næsten seks procent. Det skriver Infomationweek.com.

Illustration: Chitika

Chrome blev i februar lanceret i en betaudgave til Android 4.0, mens det er omkring tre måneder siden, at Apple-brugere på iPhone, iPad og iPod Touch kunne prøve browseren af i forhold til deres traditionelle Safari. Chitikas tal viser, at omkring tre procent af iOS-brugerne er gået over til Chrome. Her pointerer analysefirmaet, at Apples egen Safari med æblemærkets seneste iOS 6 har fået flere forskellige features, herunder synkronisering af tabs, som har gjort overgangen til Chrome nærmeste ligegyldig.

Analysefirmaet nævner dog, at det lave markedsandel ikke skyldes, at Chrome som sådan er en dårlig browser med hensyn til fart og brugervenlighed. Men hvis eksempelvis Android-brugerne er godt tilfredse med deres præinstallerede browser, ser de færreste altså grund til at skifte. Det er i hvert fald holdningen blandt 91,26 procent af brugerne her, viser Chitikas tal.

Andelen af browsere vil dog uden tvivl stige, når Google Chrome bliver standardbrowser i Android 4.1 Jelly Bean.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jens Schumacher

Andelen af browsere vil dog uden tvivl stige, når Google Chrome bliver standardbrowser i Android 4.1 Jelly Bean.

WTF? Chrome er ikke som sådan default browser i jelly bean. Det er så vidt jeg ved indtil videre kun på Nexus 7 tabletten at Chrome kommer som standart browser. Googles egen Galaxy nexus telefon bruger stadig den "gamle" no name android browser som default browser. Så vidt jeg kan gennemskue er der også mange af de andre telefoner/tablets som opdaterets til jelly bean og alligevel beholder den gamle browser.

Jeg vil gætte på at den for alvor bliver default browser i Key Lime Pie.

 • 0
 • 0
Tim Lauridsen

Version2 er sku nogle mærkelige konklusion, Chrome er ret ny på mobil browser markedet, og det er ikke længe siden den er kommet ud af beta, den dur kun til ICS og nyere, og rigtig mange android devices er ikke opgradet til ICS eller nyere. På iOS er Chrome bare en skal ovenpå safari motoren, fordi Apple ikke tillader man laver en ny browswer motor på iOS, så det er jo kun synkroniseringen af bookmarks med Chrome browseren på andre platform man får. Android browseren will nok smelte samme med Android Browseren med tiden. Man at konkluderer at Chrome er et flop er lige stærkt nok.

 • 9
 • 0
Morten Sørensen

Som Jens rigtigt nok skriver, så er Chrome ikke standard browser i Jelly Bean. Jeg har selv Android 4.1.1 på min HTC One X (hvilket iøvrigt kører fantastisk med Google's 'Project Butter') og der er Chrome en næsten 19MB app, der skal hentes fra Google Play. Chrome fylder usansynligt meget, så derfor er jeg ret sikker på at Google afventer lidt med at inkludere den i Android.

 • 1
 • 0
Nicolas Østergaard

Er der taget højde for det faktum, at Chrome kun fås til Android ICS og derover - og at kun en brøkdel kører med Android ICS?

Langt de fleste jeg kender, kører stadig med Froyo eller Gingerbread - deres mobiler får ikke ICS af producenten, og de vil ikke begynde med custom Roms.

 • 5
 • 0
Jakob Damkjær

"dur kun til ICS og nyere, og rigtig mange android devices er ikke opgradet til ICS "

Samme problemstilling som alle udviklere der har en essentiel feature i deres App der er afhængig af ICS... En fragmentering der forsat gør at det er kun den laveste fællesnævner der bliver benyttet så man kan komme op på en rimelig mulig kundekredsstørrelse...

Nu flash nævnes hvorfor er det lige at chrome til Windows stadig kun har version 10.3.x var det ikke meningen den skulle auto instalere den nyeste version ?

En andengrund til at chrome tar markedsandele er at alle flash krævende sites er chrome standart browser installer sites på IE... Så hvis man ikke specifikt kobler det fra så er der lige endnu en IE bruger der bliver til chrome bruger... Classy...

 • 0
 • 6
Venligst Slet Min Bruger
 • 2
 • 0
Per Hansen

En fragmentering der forsat gør at det er kun den laveste fællesnævner der bliver benyttet

FUD som altid fra dig.

 1. Android har modsat IOS et support-library, som tillader at kode mod de nyeste versioner af Android, og samtidige supportere versioner tilbage til 1.6. Dog med enkelte få undtagelser, som Chrome åbenbart kommer ind under.
 2. Desuden har Android fra starten haft support af nye/anderledes skærmstørrelser, uden at skulle tage højde for dem på forhånd, og uden at lave en grim sort bjælke. Hvilken platform mener du selv er fragmenteret ? ;)
 • 1
 • 0
Erik Corry

Hej

Chrome på iOS er meget mere end bare bookmark-sync. Selv om det piner mig at V8 ikke er med skal man ikke negligere Omnibox og hele netværksstakken med SPDY og en masse prefetching fiff. Der er en grund til at ios6 long polling bug rammer Safari og ikke rammer Chrome - det er ikke bare en ny ikon til Safari.

http://www.idownloadblog.com/2012/06/29/top-10-google-chrome-features-fo...

 • 4
 • 0
Ole Jensen

Jeg er mere overrasket over at Opera kun har 6%, den har jeg brugt lige siden jeg fik min første smartphone, for den indbyggede android browser og firefox er godt nok ringe... så jeg måtte hurtigt til at forsøge at teste lidt forskellige browsere. Jeg er som sådan tilfreds med Opera, på trods af at den også har lidt fejl. men det kan da være at jeg også skulle prøve chrome nu hvor den er kommet ud.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere