Chrome får ny advarsel om programmer, som piller ved SSL

Ny sikkerhedsadvarsel gør det tydeligere, om nogen lytter med på linjen eller om din antivirus-software er dårligt konfigureret.

Google Chrome kaster om sig med advarsler, der skal sikre brugerne, men Google vil informere brugeren bedre med en ny advarsel.

I Chrome 63-opdateringen vil man nemlig ikke bare blive mødt af den sædvanlige advarsel om, at forbindelsen ikke er privat, når lokal software sætter sig mellem browseren og internetforbindelsen.

Brugere vil i stedet se en fejlmeddelelse om, at et program forhindrer Chrome i sikkert at besøge en side, hvis browseren opdager tilstrækkeligt mange SSL-fejl.

Læs også: Brugere ignorerer forkert designede sikkerhedsadvarsler

Advarslen popper op, hvis programmet ikke har den root-adgang, som er nødvendig for at indhente og ændre SSL-forbindelser, og navnet på programmet vil fremgå. Browseren lader ikke brugeren ignorere advarslen og fortsætte til siden, men anbefaler, at man konfigurerer programmet ordentligt.

Den nye advarsel skal altså ikke advare om, at skumle typer opsnapper dine data, før de sendes ud over nettet, men i stedet hjælpe med at løse problemer med legitim software på computeren såsom antivira og firewalls, som piller ved SSL-forbindelsen.

Opdateringen forventes ude i december, men man kan allerede nu prøve den nye sikkerhedsadvarsel af i developer buildet Chrome Canary med launch-konfigureringen --enable-features=MITMSoftwareInterstitial

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017