Chrome blokerer extensions, der kryptominer

Illustration: Google Chrome
Google tillod, at udvidelser til Chrome-browseren kunne kryptomine, hvis blot brugeren blev gjort opmærksom på det. Det var dog kun 10 pct. af udvidelserne, der minede, der faktisk gjorde opmærksom på det.

Google gør i en blog opmærksom på, at de har fået nok af udviklere, der bruger Chrome-browseren til at mine kryptovaluta.

Graf af CPU-overforbrug fra skjult kryptomining. Illustration: Google

Tidligere var det muligt for udviklere at lave extensions, der minede, hvis bare det var gjort helt tydeligt for brugeren, men det har vist sig, at alt for mange udviklere ikke har levet op til reglerne, og derfor trækker Google altså stikket nu. Kun ca. 10 pct. af de extensions, der minede, gjorde brugeren opmærksom på det.

Læs også: Snedigt Firefox-plugin skal begrænse Facebook-tracking

Modsat mange browser-opdateringer, der først træder i kraft med næste store opdatering, er der her tale om øjeblikkelig virkning. Det vil ikke være muligt at føje udvidelser til Chrome Web Store, hvis den kan mine kryptovaluta - og til juni vil Google begynde at slette, hvad der allerede ligger der.

»Udvidelser med blockchain-relaterede formål ud over mining vil stadig være tilladt i Web Store,« skriver James Wagner, Extensions Platform Product Manager hos Google, der har skrevet blogindlægget.

Google mener, at mange brugeres cpu'er bliver taget som gidsel, hvilket tvinger computeren på overarbejde og får skruet elregningen op.

Læs også: Ny HTTPS-protokol er godkendt efter fire års tovtrækkeri

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere