Chrome advarer om usikre HTTP-sider

Illustration: Version2
'Ikke sikker' skriver browseren, når brugeren besøger ukrypterede websider.

Med den nye version 68 af Google Chrome, advarer browseren nu, når en hjemmeside ikke benytter HTTPS-protokollen, der krypterer trafikken mellem browser og server.

Der gælder også en lang række danske websites, så som Forsvarsministeriet, Socialministeriet, Statsministeriet, DR og TV2's hjemmesider.

Advarslen skal gøre brugeren opmærksom på, når trafikken er ukrypteret, og give websites et incitament til at skifte til HTTPS.

Procentdel af sider, der indlæses via HTTPS i Chrome, efter platform. Kilde: Google. Illustration: Version2

Siden Google varslede ændringen for to år siden, er anvendelsen af HTTPS steget væsentligt.

Således nævner Googles blog at HTTPS-trafik på Android-enheder er steget fra 42 til 76 procent, og de samme tal for Chromebooks er 67 til 85 procent.

Derudover bruger 83 af de 100 største websites i verden nu HTTPS som udgangspunkt. Det tal var 37 for to år siden.

Googles blog nævner også, at det er forbundet med få omkostninger at skifte til HTTPS. Det er eksempelvis muligt at få et gratis certifikat gennem tjenesten Let's Encrypt, som Google er sponsor for.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Martin Storgaard Dieu

Det var umådeligt svært at finde en kontaktformular til DMI, men jeg skrev til dem i onsdags at de havde nogle problemer i deres konfiguration.

Jeg fik et autosvar at jeg senest vil høre fra dem d. 8. august. Så indtil da må man jo bare huske at gå ind på https://www.dmi.dk (hvor man i øvrigt må finde sig i at blive redirected til http), hvis man vil se om det stadig er varmt uden for.

  • 0
  • 0
#5 Christian Nobel

.. end at bevæge sig rundt på det frådende internet.

Eksempelvis kan man med HTML5 faktisk lave meget slagkraftige webapplikationer, og der er det at jeg savner at browserfabrikanterne måske overvejede situationen lidt mere.

Det ville være rigtig rart hvis der i browserne var en mulighed for at sige at man accepterer "usikker" browsing hvis der skal tilgås lokale servere, dvs i 192.168.x.x, 172.16.x.x til 172.31.x.x og 10.x.x.x.

Hvis man sidder med en 100% lokalt netværk, intern server og ingen adgang til internettet (eller noget domæne), så kan man ikke benytte HTTPS.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere