Chrome 11 går i beta: Tal til din browser

Træt af at taste? Så glæd dig til Google Chrome 11, der kommer med talegenkendelse. Det viser en beta-version af browseren.

Har du en Android-telefon og begår dig på engelsk, kan du med maskinhjælp fra Googles serverpark indtale en besked, i stedet for at skrive den.

Og nu overfører Google den mulighed til desktoppen, så firmaets browser Chrome fremover kan forstå, hvad du siger til den. Det skriver Techcrunch.com.

Samme dag som Firefox 4 kom på gaden, slap Google en beta-version af Chrome 11 ud. Med den installeret kan man afprøve talegenkendelsen på denne webside.

Muligheden for at omdanne tale-til-tekst er en del af HTML5, og Chrome 11 vil altså være den første browser til at understøtte dette API. Alle webudviklere vil kunne bruge funktionen, i takt med at browsere begynder at understøtte den.

Blandt de øvrige nyheder i Chrome 11 bliver et mere simpelt Chrome-logo og hardware-accellereret 3D-grafik med CSS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Henrik Pedersen

Det er da det som skal til for at udviklingen kan gå fremad... Desuden så er det jo også kun godt for sikkerheden og GOD DAMN IT hvor jeg elsker at den opdaterer sig selv i baggrunden... Eneste jeg ligger mærke til er at min firewall lige advarer mig mod et ændret program der vil tilgå internettet ;)

 • 0
 • 0
#5 carsten guldhammer

er det egentligt livs vigtigt atr man kan tale til browseerren ?

jeg vil faktisk syntes at det var MEGET mere vigtigt at google' crome team fik rettet den mangelfulde understøttelse i java delenm som i øjeblikeket gør at vi som har valgt kun at benytte crome IKKE kan genemføre en betaling fra netbank

 • 0
 • 0
#6 Michael N. Jensen

Danske bank virker ganske fint i Chrome, så det må være noget specielt for din bank?

Tele genkendelse kan vel være meget smart for personer der af den ene eller anden årsag ikke kan bruge deres hænder.

 • 0
 • 0
#10 David Konrad

Nu er hittet jo ikke at skal sidde og give sin browser kommandoer, men at man nu kan udnytte Speech Input API'et http://lists.w3.org/Archives/Public/public-xg-htmlspeech/2011Feb/att-002... på EGNE webapplikationer / hjemmesider. Det åbner jo op for nogle helt nye interaktive eksempelvis webshops. Men jeg synes nu også man bør nævne implementeringen af hardwareaccelereret HTML5 3D, hvilket jo konkurrerer kraftigt med flash, f.eks spil i ren CSS/javascript. Derudover rummer 11'eren også nogle nyskabelser ifb tabs.

Ift dem der "spekulerer" i at google lancerer en version hver gang der er compilet, er det jo ikke rigtigt. Google Chrome er bare ekstremt innovativ og oppe på beatet. Det er derfor den har fået 20% markedsandel på knap 2 år, og det vil stige markant fremover. Et godt bud er at vi inden længe vil se masser af sider med "sorry, this service require google chrome", at det simpelthen bliver standard ifb internethandel og meget mere.

Chrome er slet og ret det bedste der er sket for internet på mainstreamområdet siden, ja - ruder konge var knægt.

 • 0
 • 0
#11 carsten guldhammer

ok

jamen så må det vel være min ban så

ergo så lyver NØRESUNDBY BANK deres kunder op i hoedet

de fortalte nemlig mig at det er alle banker som har et problem med det jeg omtalte, og at det er en fejl som er hvis man køre crome og at man derfor er NØD til at bruge internet explore

jeg kan sagtens komme ind via nem ide men når jeg så vil overføre penge eller betale regninger eller formentligt andet hvor jeg skal godkende med min adgangs kode, så kommer der bare den skærm med godkend betaling, men den er bare grå og der sker så ABSOLUT INTET

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere