Chicago sagsøger Uber for håndtering af datalæk

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Chicago har sagsøgt Uber for uansvarlig håndtering af data i forbindelse med et databrud i 2016 samt hemmeligholdelsen af affæren et helt år efter.

Kriminelle stjal for et år siden data fra 57 millioner kunder og chauffører ved Uber fra deres database. Dengang valgte Uber at betale løsesummen på 100.000 dollars og kom først frem med oplysningerne til offentligheden i sidste uge.

Sagen er dog langtfra overstået, og i går var Chicagos borgmester, Rahm Emmanuel, med til at annoncere, at byen sagsøger Uber for utilstrækkelig databeskyttelse samt aktivt at have skjult datalækket.

»Uber tillod et massivt datalæk, der blotlagde chauffører og kunders personlige oplysninger, og forsøgte derefter uforskammet at skjule dette for offentligheden. Chicago tolererer ikke denne slags uansvarlig praksis, så derfor går vi nu rettens vej for at holde dem ansvarlige for deres uforsvarlige handlinger,« udtalte Rahm Emmanuel sig i forbindelse med annonceringen.

Det fremgår af søgsmålet, at Uber var udsat for et mindre databrud i 2014, hvor en ansat lagde loginoplysninger på hjemmesiden Github. Derefter lovede Uber at ændre deres sikkerhedspraksis, men undlod at gøre det. I 2016 kunne kriminelle så igen tilgå følsomme data fra Uber via Github, hvor en database med oplysningerne var uploadet.

Den anden del af søgsmålet omhandler, at Uber undlod at offentliggøre dette eller kontakte de millioner af kunder og chauffører, hvis data var blevet stjålet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 David Konrad

Chicago har nemlig hårdt brug for kontanter - byen er på randen af konkurs, ligger i bundløs gæld og har ikke til de løbende udgifter.

Chicago går efter "civil penalties and fines", formentlig kalkuleret efter Ubers markedsværdi og et eller andet man kan gange med 57 mio. At ingen har haft gener eller er blevet påvirket (fraset Uber selv, og sikkert ham der glemte at føje en fil til .gitignore) er bare en detalje.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere