Chicago sagsøger Uber for håndtering af datalæk

28. november 2017 kl. 08:441
Chicago sagsøger Uber for håndtering af datalæk
Illustration: Bigstock.
Chicago har sagsøgt Uber for uansvarlig håndtering af data i forbindelse med et databrud i 2016 samt hemmeligholdelsen af affæren et helt år efter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kriminelle stjal for et år siden data fra 57 millioner kunder og chauffører ved Uber fra deres database. Dengang valgte Uber at betale løsesummen på 100.000 dollars og kom først frem med oplysningerne til offentligheden i sidste uge.

Sagen er dog langtfra overstået, og i går var Chicagos borgmester, Rahm Emmanuel, med til at annoncere, at byen sagsøger Uber for utilstrækkelig databeskyttelse samt aktivt at have skjult datalækket.

»Uber tillod et massivt datalæk, der blotlagde chauffører og kunders personlige oplysninger, og forsøgte derefter uforskammet at skjule dette for offentligheden. Chicago tolererer ikke denne slags uansvarlig praksis, så derfor går vi nu rettens vej for at holde dem ansvarlige for deres uforsvarlige handlinger,« udtalte Rahm Emmanuel sig i forbindelse med annonceringen.

Det fremgår af søgsmålet, at Uber var udsat for et mindre databrud i 2014, hvor en ansat lagde loginoplysninger på hjemmesiden Github. Derefter lovede Uber at ændre deres sikkerhedspraksis, men undlod at gøre det. I 2016 kunne kriminelle så igen tilgå følsomme data fra Uber via Github, hvor en database med oplysningerne var uploadet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den anden del af søgsmålet omhandler, at Uber undlod at offentliggøre dette eller kontakte de millioner af kunder og chauffører, hvis data var blevet stjålet.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
29. november 2017 kl. 06:57

Chicago har nemlig hårdt brug for kontanter - byen er på randen af konkurs, ligger i bundløs gæld og har ikke til de løbende udgifter.

Chicago går efter "civil penalties and fines", formentlig kalkuleret efter Ubers markedsværdi og et eller andet man kan gange med 57 mio. At ingen har haft gener eller er blevet påvirket (fraset Uber selv, og sikkert ham der glemte at føje en fil til .gitignore) er bare en detalje.