Chef for lukket Bitcoin-børs bryder tavsheden: Arbejder hårdt på en løsning

26. februar 2014 kl. 16:022
Den øverste chef for Mt. Gox udsender sin første udtalelse siden nedlukningen af den japanske bitcoin-børs. Han er stadig i Japan og arbejder hårdt på en løsning, lyder det.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

For første gang siden Mt. Gox lukkede sin hjemmeside ned natten til tirsdag, er den øverste chef, Mark Karpales, nu dukket frem med en kort skriftlig udtalelse. Det skriver The Guardian.

Karpales skriver, at hans udmelding er en reaktion på de mange spekulationer omkring Mt. Gox og dens fremtid.

»Jeg vil gerne benytte lejligheden til at forsikre alle om, at jeg stadig er i Japan og arbejder hårdt på at finde en løsning på de seneste problemer med hjælp fra forskellige parter,« udtaler han.

Han beder desuden folk om at holde op med at kontakte hans medarbejdere, da han har instrueret dem i ikke at svare eller give informationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De japanske myndigheder har tidligere på ugen nægtet at tage nogen former for ansvar i forbindelse med Mt. Gox og de pengebeløb, som brugerne måtte have tabt.

The Guardian skriver, at en talsmand fra landets offentlige finansagentur, Financial Services Agency, blandt andet gjorde det klart over for Wall Street Journal, at de ikke anser bitcoins som en møntfod i samme boldgade som eksempelvis guld. Derfor ligger bitcoins uden for deres "regulative tilsyn".

Men i kølvandet på myndighedernes mildest talt kølige syn på bitcoins, udtaler en talsmand fra den japanske regering til Wall Street Journal, at de for første gang nu vil undersøge lovligheden af bitcoins.

Desuden fortæller talsmanden ifølge The Guardian, at man i samarbejde med politiet er i gang med at indsamle informationer om Mt. Gox, og at de er indstillet på at »tage affære«.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
27. februar 2014 kl. 22:27

Det samme kan principielt skrives om Kroner, $, €, £, Yen osv. I praksis modtager de fleste penge med en forventning om, at andre efterfølgende også vil modtage dem med en nogenlunde tilsvarende værdi. Men det system kan jo også bryde sammen.

1
27. februar 2014 kl. 08:57

Jeg husker at der engang blev lavet nogle Bornholmerdalere til Bornholmerspillet. Bitcoins er vel reelt at sammenligne med matadorpenge og samlerobjekter. De er kun det værd som nogen vil give for dem.

Så naturligvis er Bitcoins lovlige, men ingen er forpligtet til at modtage betaling i Bitcoins, og derfor er værdien begrænset til dem der vælger at bruge dem. Det samme gælder "bloddiamanter" som typisk anvendes i kriminelle miljøer.