Chef-flugt fra Microsoft

Endnu en Microsoft-chef har meldt sin afgang fra virksomheden. Denne gang drejer det sig om chefen for Microsofts Business Division Jeff Raikes, som hiver teltpløkkerne op efter 27 år.

Til september planlægger chefen for Microsofts Business Division at trække sig tilbage. Han har været ansat i Microsoft siden 1981, det skriver infoworld.com

Jeff Raikes har blandt andet holdt hånd i hanke med Microsofts Office, Dynamics og Exchange software. Microsofts Business Division, som Raikes altså har stået i spidsen for, havde sidste år en omsætning på omkring 16 milliarder dollars, hvilket svarer til lige under en tredjedel af den totale omsætning.

Microsofts topchef Steve Ballmer siger i en udtalelse angående Jeff Raikes tilbagetræden:

»Det kan ikke lade sig gøre at overvurdere den utrolige gennemslagskraft, Jeff har haft i løbet af hans fantastiske karriere ved Microsoft.«

Topchefer forsvinder
Det bliver Stephen Elop, tidligere Chief Operations Officer ved Juniper Networks, der skal erstatte Raikes. Elop starter ved Microsoft i slutningen af denne måned. Elop har tidligere været chef i Adobe Systems i kølvandet på virksomhedens køb af Macromedia, hvor Stephen Elop var CEO.

Raikes afsked, som kommer uventet, sker i kort tid efter, at grundlægger Bill Gates offentliggjorde, at han neddrosler sit Microsoft-engagement. Derudover er det omkring et år siden, at chefen for Microsofts Windows-afdeling Jim Allchin trak sig tilbage.

En analytiker mener ifølge infoworld.com dog ikke, at chefflugten skal ses som et tegn på krise. Han peger på, at både Gates og Allchins afgang var planlagt lang tid i forvejen. Og at Allchins tilbagetrækning desuden skete i forlængelse af en stor produktlancering, nemlig Windows Vista. Ligesom det i ifølge analytikeren også gør sig gældende for Raikes vedkommende, hvor Office 2007 og Exchange Server 2007 blev lanceret i slutningen af 2006.

Der foreligger ikke nogen begrundelse for 49-årige Jeff Raikes opbrud med Microsoft.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Torben Frandsen

Enig. Jeg kan slet ikke se hvordan kan man få en historie ud af dette.

Manden har været loyal gennem 27 år. Han får et godt skudsmål af sin chef. Han har tjent store penge til aktionærerne. Han melder ud i god tid så firmaet kan forberede et chefskifte. End ikke analytikerne ser krisetegn.

Mon ikke der er tale om at han enten gerne vil have bedre tid til at nyde sine millioner, eller at han har lyst til at afprøve endnu en drøm inden han bliver gammel?

"Succesrig Microsoft-chef trækker sig tilbage" havde nok været en mere retvisende overskrift.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere