Chef for CFCS om DDoS: DSB kan givetvis gøre noget for at adskille de forskellige systemer
DDoS-angrebet, som DSB oplevede fra søndag til mandag, nedlagde ifølge DR Nyheder ikke bare DSB's hjemmeside og billetsalget. Også de interne mail- og telefonsystemer blev ramt.
Chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Lund-Sørensen kalder i et interview med DR Nyheder det for »særligt alvorligt for DSB«, at de interne systemer tilsyneladende også er blevet ramt.
Han lufter i den forbindelse tanken om, at DSB måske kunne få glæde af at adskille systemerne.
»Man ser sjældent, at interne systemer bliver ramt i et DDoS-angreb, og der kan man givetvis gøre noget for at adskille de forskellige systemer – dem, der vender ud mod brugerne, og dem, der er interne for DSB,« siger Thomas Lund-Sørensen til DR.
Derudover peger han overfor DR på, at det er muligt at tilkøbe services hos teleudbydere i forhold til DDoS-beskyttelse. Thomas Lund-Sørensen tager her det forbehold, at han ikke ved, om DSB allerede benytter sig af sådan en mulighed.
Version2 har rettet henvendelse til DSB, blandt andet for at få svar på, hvorvidt organisationen anvender en eller anden form for DDoS-beskyttelse allerede. (Og hvorfor gik det i så fald galt alligevel?)
Desuden har vi også spurgt til, hvilken type DDoS-angreb der nærmere bestemt er tale om. Det sidste skal ses i lyset af, at underdirektør i DSB Aske Wieth-Knudsen tidligere i dag har oplyst til DR, at der er tale om en ny type angreb, DSB ikke har set før.
Vi håber at kunne bringe en opdatering på baggrund af disse og en stribe andre spørgsmål, såfremt DSB vender tilbage med svar.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.